Ελλάδα

Βίντεο – ντοκουμέντο από τη ληστεία τράπεζας στη Θεσσαλονίκη με… σημείωμα

Επίθεση με βιτριόλι: Η Ιωάννα δημοσίευσε τα δώρα που της έστειλαν παιδάκια

Βίντεο από τη ληστεία που έγινε σε τράπεζα στην Kαλαμαριά της Θεσσαλονίκης στις 18 Αυγούστου έφερε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ. Στο βίντεο αυτό ο «ληστής με το σημείωμα» έδειξε το όπλο στην ταμία και στη συνέχεια αφαίρεσε 7.200 ευρώ.

Στο βίντεο φαίνεται ο άντρας να μπαίνει στο υποκατάστημα τράπεζας, φορώντας μάσκα. Πλησιάζει το ταμείο και αρχικά φαίνεται ότι ζητάει πληροφορίες από την υπάλληλο.

«Δώσε τα λεφτά – ληστεία»: Το σημείωμα και το όπλο

Λίγο αργότερα δείχνει στην ταμία το σημείωμα που έγραφε «δώσε τα λεφτά – ληστεία», και για να γίνει πιο πειστικός, της δείχνει και το όπλο που είχε στη ζώνη του. Η υπάλληλος στη θέα του όπλου τρόμαξε και του έδωσε 7.200 ευρώ που είχε στο ταμείο.

Ο ληστής κατόπιν, χωρίς να γίνει αντιληπτός από τους υπόλοιπους υπαλλήλους και τους δύο πελάτες, φεύγει ανέμελος από την τράπεζα. Η ταμίας, αφότου έφυγε ο ληστής φώναξε και στη συνέχεια ενημερώθηκε η Αστυνομία.

Αξιοποιώντας οπτικό υλικό, οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης τον ταυτοποίησαν και χθες το πρωί του πέρασαν χειροπέδες έξω από το σπίτι του στη Καλαμαριά.

Στους αστυνομικούς, ο ίδιος είπε πως έκανε την ληστεία γιατί αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.