Ελλάδα

Βόλος: Κατήγγειλε τον εμπρησμό του εξοχικού του πέντε χρόνια μετά – Στα χέρια εισαγγελέα η υπόθεση

Ολυμπιακός: Οι νέοι… Μαντί Καμαρά του Θρύλου

Περίεργη υπόθεση καταγγελλόμενου εμπρησμού απασχολεί την Εισαγγελία Βόλου. Ο παθών, που είναι κάτοικος Βόλου, ανέφερε στην Αστυνομία ότι άγνωστοι δράστες έβαλαν φωτιά στην εξοχική του κατοικία στη Νέα Αγχίαλο. Ο αναφερόμενος εμπρησμός, ωστόσο, σύμφωνα με την καταγγελία, σημειώθηκε πριν πέντε ολόκληρα χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μηνυτής αναφέρει ότι περνούσε έξω από την εξοχική κατοικία το 2016 και την είδε καμένη. Υπέβαλε χειρόγραφα την αναφορά του στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους και ζήτησε να εντοπιστούν οι δράστες και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου αφού συγκέντρωσε το απαραίτητο υλικό διαβίβασε τη δικογραφία στην Εισαγγελία Βόλου για περαιτέρω ενέργειες. Από την πλευρά της η Εισαγγελία Βόλου διέταξε κατ’ επείγουσα προκαταρκτική εξέταση. Σε αυτό το πλαίσιο, ζητεί να διερευνηθεί γιατί ο παθών υπέβαλε τη μήνυση με καθυστέρηση τόσων χρόνων.

Επίσης, να διαπιστωθεί αν από τον εμπρησμό υπήρξε κίνδυνος για ανθρώπους ή ξένα αντικείμενα και ποιοι είναι οι δράστες. Η εισαγγελική παραγγελία είναι κατ’ επείγουσα.

Στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι από τον εμπρησμό υπήρξε κίνδυνος σε ξένα αντικείμενα, πρόκειται για αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος. Ως πλημμέλημα το αδίκημα θα μπορεί να παραγραφεί, αφού σε μερικούς μήνες συμπληρώνεται πενταετία. Ετσι απαιτούνται άμεσες ενέργειες και από την Εισαγγελία Βόλου ζητείται περαίωση τη έρευνας εντός πέντε ημερών.

Επισημαίνεται ότι αν από την έρευνα τεκμηριωθεί ότι από τη φωτιά υπήρξε κίνδυνος σε ανθρώπους, τότε δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος παραγραφής, καθώς το εν λόγω αδίκημα είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, η έρευνα ανατέθηκε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, η οποία είναι τώρα αρμόδια να λάβει καταθέσεις και να αναζητήσει κάθε χρήσιμο στοιχείο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου θα καλέσει αρχικά τον μηνυτή να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους καθυστέρησε να αναφέρει τον εμπρησμό και ανάλογα με την πορεία της υπόθεσης θα κινηθεί.

Το αίτημα του μηνυτή να υποβληθεί η σχετική δικογραφία στο Ειρηνοδικείο Τρικάλων απορρίφτηκε λόγω αναρμοδιότητας.