Βουλή Επικαιρότητα

Η πρώτη αντίδραση των κομμάτων στην πρόταση Σακελλαροπούλου για ΠτΔ: Για αντιπερισπασμό μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ

Η Κιμ Καρντάσιαν στηρίζει Γκρέτα Τούνμπεργκ: «Είναι μια φανταστική νέα γυναίκα»

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την κίνηση της κυβέρνησης να προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας την κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Αντιπερισπασμός λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Μετά τη σύγκληση των οργάνων του κόμματος θα ανακοινώσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τη στάση του, στο ζήτημα του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας, αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ανακοίνωση από την κυβέρνηση της επιλογής της κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.

Οι ίδιες πηγές αφήνουν αιχμές για την μέχρι τώρα στάση της κυβέρνησης και συνδέουν τη σημερινή ανακοίνωση με επικοινωνιακές στοχεύσεις λόγω της συγκυρίας. Συγκεκριμένα αναφέρουν: «Σε αντίθεση με την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη που λειτούργησε εξαρχής με όρους επικοινωνιακής διαχείρισης και ευτέλισε το θεσμό του ΠτΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισε το ζήτημα της εκλογής του ΠτΔ με όρους σοβαρότητας και θεσμικής υπευθυνότητας. Αυτό θα πράξουμε και τώρα, σε αντίθεση με τον κ. Μητσοτάκη που ανακοίνωσε σήμερα την επιλογή του για αντιπερισπασμό στο φιάσκο με το Λιβυκό και το μεταναστευτικό».

Αντίστοιχα τα όργανα των υπολοίπων κομμάτων θα συνεδριάσουν αύριο Πέμπτη, ώστε να καταλήξουν στην απόφασή τους.

Ενδεικτικά, για «αριστεροφοβία» της κυβέρνησης έκανε λόγο ο Κυριάκος Βελόπουλος για την πρόταση Σακελλαροπούλου, ενώ δεν υπάρχει αμφιβολία για την στάση του ΚΚΕ που παραδοσιακά δεν ψηφίζει κανέναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ανεξαρτήτως προσώπων.