Βουλή

Πρόταση δυσπιστίας: Τι θα πει στην ομιλία του ο Κώστας Καραμανλής

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία που θα κάνει ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης με αιχμή τα Τέμπη.

Ο Κώστας Καραμανλής σύμφωνα με πληροφορίες του Live News αναμένεται να πει στην τοποθέτησή του ότι είναι στη διάθεση της Δικαιοσύνης, εφόσον κληθεί να συνεισφέρει στην έρευνα για την τραγωδία στα Τέμπη.

Θα αναφερθεί στη συζήτηση που έχει ανοίξει γύρω από το αν έπρεπε να κατέβει στις εκλογές του Μαΐου, με τους ειδικούς να τονίζουν ότι η τωρινή βουλευτική του ιδιότητα δεν έχει ρόλο στην ενδεχόμενη ποινική διερεύνηση τυχόν ευθυνών του, καθώς όταν έγινε το δυστύχημα ήταν υπουργός και με αυτήν του την ιδιότητα θα εξεταστεί, με βάση το άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών.

Σημειώνεται ότι ο κ. Καραμανλής είναι σε ανοιχτή γραμμή με το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ αναμένεται να πει ότι από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας ανέλαβε την πολιτική ευθύνη, που οδήγησε στην παραίτησή του.

Την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή θα κλείσει ο πρωθυπουργός, ο οποίος αναμένεται να χρησιμοποιήσει σκληρή γλώσσα για τα σενάρια συνωμοσίας και υπονόμευσης της σταθερότητας.

ΠΗΓΗ newsit.gr