Βουλή Επικαιρότητα

Τσακωμός Αδωνι-Κανέλλη στη Βουλή – «Χούντα έχουμε εδώ και δεν μου δίνετε το λόγο;» (φωτο)

Αρένα η Ολομέλεια της Βουλής! Απίστευτοι διάλογοι Τζαβάρα με Χριστοδουλοπούλου και Κωνσταντινέα

Aγρια κόντρα ξέσπασε μεταξύ του Αδωνι Γεωργιάδη και της Λιάνας Κανέλλη με αφορμή την πaρουσία στην Επιτροπή Αμυνας του ένστολου συνδικαλιστή Ευάγγελου Κουτρουφίνη.

Ο κ. Γεωργιάδης διάβασε ανάρτηση στο Facebook του κ. Κουτρουφίνη στις 18 Νοεμβρίου του 2018, σύμφωνα με την οποία ανέφερε ότι η χούντα δεν τελείωσε το 1973 και ζήτησε να εξηγήσει τι εννοεί και ποιους θεωρεί σήμερα χούντα.

Η παρέμβασή του προκάλεσε την αντίδραση της Λιάνας Κανέλλη, η οποία χθες είχε προτείνει να έρθει ως φορέας της Ένωσης Αρκαδίας ο αρχισμηνίας Ευάγγελος Κουτρουφίνης και η αντιπαράθεση μεταξύ τους φούντωσε.

Λιάνα Κανέλλη: Οι ερωτήσεις Γεωργιάδη έχουν χαρακτήρα ανάκρισης των στρατιωτικών. Δεν θα γίνουμε ανακριτές και κριτές της ελευθερίας έκφρασης, πολιτικής τοποθέτησης και βούλησης των στρατιωτικών.
Κώστας Δουζίνας (πρόεδρος επιτροπής): Δεν είναι αντικείμενο της επιτροπής τι γράφει ο κ. Κουτρουφίνης στο Facebook.
Αδωνις Γεωργιάδης: Θα μου δώσετε, κ. Δουζίνα, τον λόγο επί προσωπικού.
Κώστας Δουζίνας: Δεν θα σας τον δώσω. Να μου κάνετε πρόταση μομφής.
Αδωνις Γεωργιάδης: Χούντα έχουμε εδώ και δεν μου δίνετε το λόγο; Δεν εφαρμόζετε τον κανονισμό; Ποιος είστε, ο Καίσαρας είστε;
Λιάνα Κανέλλη: Δεν απευθύνθηκα σε σένα, δεν ακούς καλά.
Αδωνις Γεωργιάδης: Ζητώ τον λόγο επί προσωπικού, αναφέρθηκες σε μένα.
Λιάνα Κανέλλη: Είναι πολιτική θέση, δεν είναι προσωπική, δεν είναι απάντηση στον κ. Γεωργιάδη.
Aδωνις Γεωργιάδης: Δηλαδή η Κανέλλη θα μιλάει όποτε θέλει και σε μένα δεν θα δίνετε τον λόγο; Ελα Χριστέ και Παναγιά!

Λίγη ώρα αργότερα ο κ. Δουζίνας έκλεισε την επιτροπή χωρίς να δώσει τον λόγο ούτε στον κ. Γεωργιάδη αλλά ούτε στον συγκεκριμένο συνδικαλιστή στρατιωτικό για να εξηγήσει την ανάρτησή του.

Η ανάρτηση του συνδικαλιστή στρατιωτικού που προκάλεσε τον καβγάΤσακωμός Αδωνι-Κανέλλη στη Βουλή – «Χούντα έχουμε εδώ και δεν μου δίνετε το λόγο;» (φωτο)