Βουλή Επικαιρότητα

Βουλή: Πέρασε με 187 «ναι» η προανακριτική για Παππά -Με ψήφους ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, Ελληνικής Λύσης

Βουλή: Πέρασε με 187 «ναι» η προανακριτική για Παππά -Με ψήφους ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, Ελληνικής Λύσης

Τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα διερευνήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016 αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής.

Στη μυστική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε, σε σύνολο 288 ψηφισάντων (απουσίαζαν ο Κ. Βελόπουλος, οι βουλευτές του ΜέΡΑ25, και δεν είχε δικαίωμα να ψηφίσει ο κ. Παππάς, υπήρχε και ένα άκυρο), υπέρ της σύστασης της επιτροπής ψήφισαν 187 κατά 85, ενώ «παρών» δήλωσαν 16 βουλευτές. Από τα κόμματα, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και ΕΛΛΥΣΗ υπερψήφισαν, ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε, το ΚΚΕ δήλωσε «παρών» και το Μέρα25 απείχε.

Έτσι, τις επόμενες μέρες τα κόμματα θα δώσουν τη λίστα με τους βουλευτές που θα στελεχώσουν την επιτροπή, η οποία στη συνέχεια θα εκλέξει το προεδρείο της και θα οριοθετήσει τις εργασίες της που δεν μπορούν σε χρόνο να ξεπεράσουν το τέλος της παρούσας κοινοβουλευτικής συνόδου (το αργότερο μέχρι αρχές Φθινοπώρου).

Στόχος της προανακριτικής είναι να ελέγξει τον βουλευτή της αντιπολίτευσης για το κακούργημα της δωροληψία κρατικού υπαλλήλου και το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος. Αν μάλιστα το τελικό της πόρισμα είναι παραπεμπτικό τότε η διαδικασία στην Ολομέλεια θα επαναληφθεί με διακύβευμα την παραπομπή ή μη του κ. Παππά σε ειδικό δικαστήριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τετάρτη το πρωί στην επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής θα εξεταστεί η υπόθεση που αφορά στον βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρου Αραχωβίτη ο οποίος αναφέρεται στη δικογραφία που αφορά την υπόθεση της Folli Follie. Η επιτροπή αναμένεται να ακούσει τις αιτιάσεις του βουλευτή και να προτείνει στη συνέχεια την άρση ή μη της ασυλίας του προς την Ολομέλεια που θα λάβει με ψηφοφορία πιθανότατα την ερχόμενη βδομάδα και την τελική απόφαση.
Πηγή: iefimerida.gr