Ελλάδα

Ξάνθη: Βολές αρμάτων μάχης σε πεδίο βολής σε κοινή άσκηση Ελλάδας – ΗΠΑ

Τα άρματα μάχης έχουν πάρει θέσεις σε πεδίο βολής στην Ξάνθη για τη μεγάλη κοινή άσκηση Ελλήνων και Αμερικανών που έχουν φτάσει στην περιοχή…

Αυτή την εβδομάδα το Πεδίο Βολής Αρμάτων στην Ξάνθη έχει πάρει φωτιά καθώς διεξάγεται ο Διεθνής Διαγωνισμός Ουλαμών Αρμάτων με πληρώματα απο την Ελλάδα και τις ΗΠΑ, στο πλαίσιο της αυξημένης συνεργασίας του στρατού των δύο χωρών. Πρόκειται για «αρματομαχία» ανάμεσα στα έμπειρα πληρώματα Ελλήνων και Αμερικανών αρματιστών.

Είναι γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εμβαθύνουν την συνεργασία τους με τα ελληνικά στρατεύματα στην Ξάνθη, επαναλαμβάνοντας τον διαγωνισμό ουλαμών αρμάτων. Ελλάδα και ΗΠΑ θα δώσουν «μάχη» σε όλα τα αντικείμενα που αφορούν επιχειρήσεις τεθωρακισμένων, όπως βολές από στάση και κίνηση, συντήρηση άρματος, αντιμετώπιση βλαβών μέσα σε προκαθορισμένο χρόνο.

Η τελετή έναρξης του Διαγωνισμού Ουλαμών Αρμάτων Μονάδων Τεθωρακισμένων της 1ης Στρατιάς έλαβε χώρα στο Στρατόπεδο «ΥΠΙΑΤΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ» στο Πετροχώρι Ξάνθης, με άρματα LEO2 (A4 και HEL), με συμμετοχή Ουλαμού Αρμάτων M1A2 ABRAMS της Διοίκησης Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης – Αφρικής (USAREUR – AF). Στη δράση θα συμμετέχουν συνολικά 19 Παρατηρητές, από Αρμενία, Βουλγαρία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία και Κύπρο. Δείτε το βίντεο απο την τελετή έναρξης του Διαγωνισμού Ουλαμών Αρμάτων.

Ο Διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί στις 10 Νοεμβρίου 2023 και οι Ουλαμοί Αρμάτων θα αξιολογηθούν σε επιχειρησιακές διαδικασίες με μετρήσιμα αντικειμενικά κριτήρια, οι οποίες μεταξύ άλλων θα εστιάσουν σε θέματα τακτικής μικρών κλιμακίων, τεχνικής εκτέλεσης βολών καθώς και σε τεχνικά θέματα των αρμάτων.

ΠΗΓΗ newsit.gr