Επικαιρότητα ΥΠ.ΕΘ.Α

Απειλές Τσελίκ σε ΥΕΘΑ: Τα άσχημα αστεία θα γυρίσουν μπούμερανγκ

Από ποιες χώρες δεν θα δέχεται πτήσεις η Ελλάδα μέχρι τέλος Ιουνίου

Απειλές Τσελίκ σε ΥΕΘΑ για τις δηλώσεις Παναγιωτόπουλου για πόλεμο Ελλάδα Τουρκία αν χρειαστεί: Τα άσχημα αστεία θα γυρίσουν μπούμερανγκ

Σε υψηλούς τόνους ήταν η απάντηση του εκπροσώπου του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Να μην κάνει «τέτοια άσχημα αστεία» κάλεσε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, σχολιάζοντας τα περί στρατιωτικής λύσης.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Ομέρ Τσελίκ επέρριψε ευθύνες στην Ελλάδα για κλιμάκωση της έντασης με την Τουρκία, ενώ η Τουρκία είναι κράτος δικαίου και αποτελεί προτεραιότητά της η νόμιμη προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της.

Προχώρησε ένα βήμα ακόμα, απευθυνόμενος στον Έλληνα υπουργό και προειδοποιώντας τον να μην κάνει «τέτοια αστεία» περί στρατιωτικής σύγκρουσης, «γιατί θα γυρίσουν μπούμερανγκ στην Ελλάδα».

«Λέμε στον Έλληνα υπουργό να μην κάνει τέτοια άσχημα αστεία. Εξάλλου καμία πλευρά δεν μπορεί να τα λάβει σοβαρά υπόψη της. Αυτά τα αστεία θα τους γυρίσουν μπούμερανγκ» είπε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας.
Πρόσθεσε επίσης:

«Όλοι γνωρίζουν ότι ο τουρκικός στρατός είναι ένας από τους ισχυρότερους στρατούς στον κόσμο και ότι είναι αναμφισβήτητη η ισχύς και η αποφασιστικότητά του».
Σχετικά με τη συζήτηση περί μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ο Ομέρ Τσελίκ παρέπεμψε για την όποια δήλωση επί του θέματος στον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε στείλει μήνυμα ότι η Ελλάδα θα κάνει «ό,τι χρειαστεί» για να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα «επομένως ο νοών νοείτω». Η δήλωση είχε έρθει ως σχόλιο στην πρόσφατη τοποθέτηση του συμβούλου του πρωθυπουργού, Αλέξανδρου Διακόπουλου, πως «είμαστε έτοιμοι ακόμη και για στρατιωτική λύση».

Ο υπουργός είχε αναφέρει συγκεκριμένα: «Ακριβώς. Είπε ότι προετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα. Μέσα σε όλα τα ενδεχόμενα συμπεριλαμβάνονται ασφαλώς και η στρατιωτική εμπλοκή».

Ο κ. Διακόπουλος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open και ερωτηθείς ποια θα είναι η αντίδραση της Ελλάδας σε περίπτωση που η Τουρκία επιχειρήσει να προχωρήσει σε γεωτρήσεις έξι ναυτικά μίλια μακριά από τις ακτές ελληνικών νησιών, απάντησε πως «δεν νομίζω ότι θα το κάνει, αλλά αν το κάνει, θα αντιδράσουμε όπως ήδη έχουμε διαμηνύσει σε όλους τους τόνους, ακόμα και στρατιωτικά, αν και θεωρούμε πως το πιο πιθανό είναι πως κάτι τέτοιο δεν θα χρειαστεί».