Επικαιρότητα ΥΠ.ΕΘ.Α

Αποχωρεί από την ΓΔΑΕΕ ο Γενικός Διευθυντής Θεόδωρος Λάγιος

Η τουρκική σημαία στον βυθό της Σούδας σε άσκηση του ΝΑΤΟ!

Με επιστολή του προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλο, ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών & Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) Αντιπτέραρχος (Ι) Θεόδωρος Λάγιος (ε.α) γνωστοποιεί ότι αποχωρεί από το πόστο του.

Στην προσωπική επιστολή του κυρίου Λάγιου προς τον κ. Παναγιωτόπουλο, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα το ΥΕΘΑ, αναφέρεται:

«Με αφορμή την επιτυχή ολοκλήρωση σειράς εξοπλιστικών προγραμμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, είχα σήμερα την ευκαιρία, μετά από πρόσκληση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου, να τον ενημερώσω αναλυτικά για το έργο που έχει γίνει.
Κατά την διάρκεια της συζήτησης μας αποδέχθηκα την σημαντική πρόταση του Υπουργού να αναλάβω την θέση σύνδεσμος ΥΠΕΘΑ με την Μόνιμη Αντιπροσωπεία στην ΕΕ (ΜΑ/ΕΕ), επί θεμάτων ανάπτυξης δυνατοτήτων και προγραμμάτων μόνιμης διαρθρωμένης συνεργασίας της ΕΕ (PESCO).
Ευχαριστώ τη φυσική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου και δηλώνω ότι αναλαμβάνω την ευθύνη του νέου μου ρόλου εκπροσωπώντας την χώρα μας σε έναν κρίσιμο τομέα για την αμυντική πολιτική μας προκειμένου να προσφέρω από τη νέα μου θέση τις υπηρεσίες μου με μοναδικό κριτήριο την υπεράσπιση των ζωτικών συμφερόντων της χώρας μας».