ΥΠ.ΕΘ.Α

Π. Καμμένος: «Ο Βαρουφάκης απεδείχθη στο τέλος, και εκείνη τη νύχτα στις Βρυξέλλες, ότι ήταν με τη μεριά του Σόιμπλε και του Τόμσεν»

«Ο Βαρουφάκης απεδείχθη στο τέλος, και εκείνη τη νύχτα στις Βρυξέλλες, ότι ήταν με τη μεριά του Σόιμπλε και του Τόμσεν» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας ο τότε υπ. Οικονομικών είχε πει ότι θα αποδεχθεί το σχέδιο του Γερμανού ομολόγου του και τότε αποφασίστηκε η αποπομπή του.

Κατά τον Πάνο Καμμένο υπήρξε για το θέμα και παρέμβαση του τότε προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

«Ο Βαρουφάκης απέδειξε στο τέλος και εκείνη τη νύχτα στις Βρυξέλλες ότι ήταν με τη μεριά Τόμσεν και Σόιμπλε. Όταν μας είπε ότι θα αποδεχτεί το σχέδιο Σόιμπλε και ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να τον απομακρύνει, και με παρέμβαση των ΗΠΑ, του Προέδρου Ομπάμα και του Προέδρου Ολάντ, κατατέθηκε η δική μας πρόταση και μπήκαμε σε αυτόν τον συμβιβασμό και πήραμε την έγκριση τον Σεπτέμβριο, ήταν καθοριστικό το ποιοι ήταν με ποια πλευρά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπ. Άμυνας μιλώντας στο RealFm.

«Υπήρξε παρέμβαση του Προέδρου Ομπάμα με τον Πρωθυπουργό και του Προέδρου Ολάντ εν συνεχεία και έτσι προχώρησε η ανατροπή του σχεδίου Σόιμπλε» συμπλήρωσε ο υπ. Άμυνας και συνέχισε: «Ο Βαρουφάκης δεν μπορώ να πω ότι το έκανε αυτό γιατί ήταν μέλος μίας συμμορίας. Είχε την προσωπική πολιτική που οδηγούσε στο σχέδιο Σόιμπλε. Εγώ είμαι πεπεισμένος ότι εκείνο το βράδυ που άλλαξε η πολιτική και η Ελλάδα ήρθε κοντά στις ΗΠΑ και η τελευταία επίσκεψη Ομπάμα ήταν συγκλονιστική και η πολιτική που θα συνεχιστεί από τον Τραμπ θα είναι καθοριστικής σημασίας». «Ο Τόμσεν και ο Σόιμπλε ήταν μία ομάδα από την αρχή και παραμένουν ομάδα, και στην πορεία βρήκαν Έλληνες συνεργούς» σημείωσε ο κ. Καμμένος.

Ο υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε και όσα συνέβησαν στις Κάννες λέγοντας ότι εκείνο το βράδυ «ο Σόρος κέρδισε πολλά δισεκατομμύρια, από τη σχέση ευρώ με δολάριο. Αυτοί οι κερδοσκόποι που πόνταραν στην πτώχευση της χώρας μας είναι αυτοί που συνεχίζουν να χρησιμοποιούν σαν πυροκροτητές τα κράτη για να βγάζουν χρήματα».

Ο υπουργός Άμυνας μίλησε επίσης και για τις συνεχιζόμενες προκλήσεις των Τούρκων δηλώνοντας πως :«Όταν θα πάνε να απειλήσουν την πατρίδα μας θα ακούσουν την απάντηση και θα ξέρουν ότι εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι στο όνομα της διπλωματίας να κάνουμε πίσω σε αυτά που αποτελούν εθνική κυριαρχία».

Πρόσθεσε, δε, ότι «αυτή τη στιγμή απειλεί το σπίτι μας» προσθέτοντας ότι «δεν μπορούμε να αφήσουμε τα ακραία στοιχεία αναπάντητα. Οταν θα πάνε να απειλήσουν την πατρίδα μας θα ακούσουν την απάντηση και θα ξέρουν ότι εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι στο όνομα της διπλωματίας να κάνουμε πίσω σε αυτά που αποτελούν εθνική κυριαρχία».

Πηγή: eleftherostypos.gr