Επικαιρότητα ΥΠ.ΕΘ.Α

ΥΕΘΑ: Παρέλαβε την επίσημη βρετανική πρόταση για τέσσερις φρεγάτες και ενδιάμεση λύση για το ΠΝ

ΥΕΘΑ: Παρέλαβε την επίσημη βρετανική πρόταση για τέσσερις φρεγάτες και ενδιάμεση λύση για το ΠΝ

Ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος υποδέχτηκε χθες την Βρετανίδα πρέσβη στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου συζήτησαν ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ενώ επίσης παρέλαβε και την επίσημη προσφορά των Βρετανών για τις φρεγάτες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Με το χρόνο να μετράει αντίστροφα για τις αποφάσεις της ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ και της κυβέρνησης για τις φρεγάτες που θα ενισχύσουν το Πολεμικό Ναυτικό, η βρετανική προσφορά περιλαμβάνει τέσσερις φρεγάτες αλλά και ενδιάμεση λύση.

Τόσο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, όσο και η κ.Κέιτ Σμιθ έκαναν αναρτήσεις στους προσωπικούς λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάνοντας γνωστή τη συνάντηση αλλά και το περιεχόμενο των συζητήσεων.

Η βρετανική προσφορά

Ειδικότερα, πρόκειται για υπόμνημα της βρετανικής πρότασης για την πρόσκτηση τεσσάρων νέων φρεγατών μαζί με ενδιάμεση λύση, επέδωσε η πρέσβης της Βρετανίας στην Ελλάδα Kate Smith στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, κατά τη συνάντηση εργασίας που είχαν χθες το πρωί στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Αυτό έκανε γνωστό μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος έγραψε σχετικά: «Πρωινή συνάντηση εργασίας με την πρέσβη @ukingreece @KateSmithFCDO, η οποία μού επέδωσε υπόμνημα της βρετανικής πρότασης για πρόσκτηση τεσσάρων νέων Φ/Γ μαζί με ενδιάμεση λύση. Ο έντονος ανταγωνισμός μεταξύ των ενδιαφερομένων επιφέρει πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις για αξιολόγηση».

Παράλληλα, αναμετέδωσε σχετική αναφορά της κ. Σμιθ για το θέμα. Η πρέσβης της Βρετανίας έγραψε σχετικά στον δικό της λογαριασμό:

«H πρόταση της βρετανικής κυβέρνησης και της #Babcock International για τις #φρεγάτες νέας γενιάς του @NavyGR καθώς και η ενδιάμεση λύση βρίσκεται πλέον στα χέρια των ειδικών του Πολεμικού Ναυτικού και του @Hellenic_MOD και παραδόθηκε στον #ΥΕΘΑ @npanagioto σήμερα» (σσ χθες).

«The #UK Government and #Babcock International’s proposal for the @NavyGR next generation #frigates, including an interim solution, is now officially with the Hellenic Navy & @Hellenic_MOD 🇬🇷 experts and handed to Defence Minister @npanagioto today».