Επικαιρότητα ΥΠ.ΕΞ

Απάντηση ΥΠΕΞ σε Τουρκία: Οξύμωρο να επιχειρεί μαθήματα διεθνούς νομιμότητας ο κατεξοχήν παραβάτης

Αυτόματα λεωφορεία στα Τρίκαλα: Κυκλοφορούν (ακόμη) σε 4 τροχούς, αλλά χωρίς οδηγό

Σε αυστηρό ύφος η απάντηση του υπουργείο Εξωτερικών μετά τις δηλώσεις του Τούρκου πρόεδρου Ταγίπ Ερντογάν που επιτέθηκε και προσωικά κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στην αντεπίθεση πέρασε το υπουργείο Εξωτερικών απαντώντας στον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και στις δηλώσεις που έκανε κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Για την Ελλάδα, σταθερή μέριμνα δεν είναι η άσκηση πολιτικής μέσω ανεδαφικών και προκλητικών δηλώσεων, αλλά η εφαρμογή των βημάτων εκείνων που διασφαλίζουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα σε όλη την περιοχή. Όσο για τα περί ορθού βηματισμού, είναι τουλάχιστον οξύμωρο να επιχειρεί μαθήματα διεθνούς νομιμότητας ο κατεξοχήν παραβάτης αυτής στην περιοχή μας» αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Νωρίτερα ο Ερντογάν είχε δηλώσει στον απόηχο της επίσκεψης Χαφτάρ στην Αθήνα ότι «ο Μητσοτάκης παίζει λάθος το παιχνίδι, δεν κάνει σωστά βήματα. Δεν ξεκίνησε καλά σε αυτή την διαδικασία».

Λίγο πριν τη Διάσκεψη για τη Λιβύη ο Τούρκος πρόεδρος επέλεξε να ρίξει «λάδι στη φωτιά» αναφέροντας ότι η Ελλάδα «έχει τρελαθεί» για το μνημόνιο που υπέγραψε η Τουρκία με την κυβέρνηση Σάρατζ και ενοχλήθηκε καθώς δεν προσκλήθηκε στη Διάσκεψη του Βερολίνου.

«Κάλεσαν τον Χάφταρ στην Ελλάδα… Ο ίδιος πήγε εκεί, πόζαραν και έκαναν συναντήσεις αφού δεν είχαν προσκληθεί με την προσπάθεια να δουν που θα οδηγήσει αυτό. Θα δούμε τι θα κάνει ο Χαφτάρ στη Γερμανία» πρόσθεσε.