Ελλάδα

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή

Βουλή: Η δευτερολογία του Αλέξη Τσίπρα για την ακρίβεια

Μάχη ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους πολίτες άνω των 60 ετών ήταν και αυτή τη φορά… σε υψηλότατους τόνους.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό με επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας πως ανακοίνωσε ένα μέτρο το οποίο απέρριπτε πριν από μερικές μέρες. Ρώτησε τον πρωθυπουργό αν είναι ικανοποιημένος από την πορεία της πανδημίας της χώρας, τον κατηγόρησε ότι είναι σε απόλυτη σύγχυση ενδεχομένως σε πανικό και του ζήτησε να… συνέλθει.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε πως η χθεσινή απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και ο τρόπος που ανακοινώθηκε δείχνει πως «σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή, πρωτοφανούς κρίσης και ανασφάλειας, ο πρωθυπουργός εμφανίζεται με αυταρέσκεια και υποστηρίζει ότι σώζουν ζωές.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε για ακόμα μία φόρα στο αρνητικό ρεκόρ σε θανάτους ανά εκατομμύριο, ενώ επισήμανε πως σχεδόν 150 άνθρωποι χθες και σήμερα είναι «πρόχειρα διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ» και «δεν έχουμε εικόνα αν έχουν κάποιες ελπίδες να σώσουν τη ζωή τους».

«Αυτή είναι η τραγωδία. Και πάνω σ’ αυτήν εσείς παίρνετε μια θέση και για άλλη μια φορά κουνάτε το δάχτυλο στην αντιπολίτευση», είπε απευθύνοντας ερώτηση στον πρωθυπουργό αν είναι «ικανοποιημένοι» και αν «τα έκαναν όλα καλά».

«Είστε σε απόλυτη σύγχυση. Έχετε χάσει τον έλεγχο και βρίσκεστε ενδεχομένως σε πανικό κάτι που αποτελεί πολύ κακή εξέλιξη και διαπράττετε το ένα σφάλμα μετά το άλλο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας και απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό να «σοβαρευτούν» και να «συνέλθουν».

Δείτε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα 

Η δευτερολογία του Αλέξη Τσίπρα