Ελλάδα

Ζευγάρι «παράτησε» τη Βρετανία και ζει με τα παιδιά του σε σκάφος στην Ελλάδα

Ένα ζευγάρι έκανε το όνειρό του πραγματικότητα. Εγκατέλειψε τη ζωή του στη Βρετανία και μετακόμισε με όλη την οικογένεια σε ένα γιοτ που ήταν στην Ελλάδα. Νιώθουν πιο ευτυχισμένοι από ποτέ και όπως δηλώνουν υπήρχε λόγος που αποφάσισαν να… σαλπάρουν.

Η Laura και ο Ross Colledge ανησυχούσαν ότι η οικογένειά τους ήταν πολύ αποξενωμένη. «Ο Ross δούλευε περισσότερες από 50 ώρες την εβδομάδα και ήμασταν αλλοτριωμένοι», είπε η Laura στο What’s the Jam. Οι γονείς ήθελαν να παράσχουν «μια συναρπαστική, περιπετειώδη ανατροφή» στα παιδιά τους για να «αποκτήσουν περισσότερες εμπειρίες», ενώ παράλληλα ήθελαν να ικανοποιούν τις «επιπλέον εκπαιδευτικές ανάγκες» των παιδιών τους – ένας από τους γιους τους έχει ΔΕΠΥ και υπάρχει υποψία για αυτισμό. Έτσι, η οικογένεια υποθήκευσε το πρόσφατα ανακαινισμένο σπίτι της, αγόρασε ένα γιοτ Bavaria 42 του 2005 που είχαν ελέγξει λίγους μήνες πριν και μετακόμισε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2019.

Το πρώτο ταξίδι στη Μύκονο

Η οικογένεια Colledge ξεκίνησε το ταξίδι της στη Μύκονο, διέσχισε το Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα και τελικά εγκαταστάθηκε στα νησιά του Ιονίου.

«Ήμασταν και οι δύο από μικροί εξοικειωμένοι με το νερό ως σέρφερ και κάναμε καγιάκ για πολλά χρόνια, έτσι ο ωκεανός πάντα μας τραβούσε», είπε η Laura για την προηγούμενη ζωή τους στη νοτιοδυτική Αγγλία. Η οικογένεια Colledge πλέει στα ελληνικά νησιά εδώ και πέντε χρόνια και έχουν αγαπήσει τον τρόπο ζωής τους – παρά τα απρόβλεπτα που αντιμετωπίζουν ενίοτε.

«Η ζωή μας πάνω στο γιοτ είναι πολύ ευμετάβλητη και η ισορροπία μεταξύ δουλειάς και ζωής είναι δύσκολη», παραδέχτηκε η Laura. «Η διατήρηση κάθε είδους ρουτίνας αποτελεί μια πρόκληση. Πρέπει να γίνεσαι “χαμαιλέοντας”, όταν ο καιρός ή άλλες συνθήκες απαιτούν αλλαγή σχεδίου».

Η επένδυση στο σκάφος

Ο Ross είναι ο καπετάνιος του σκάφους της οικογένειας, ενώ το ζευγάρι είναι υπεύθυνο του BoatFit, ενός διαδικτυακού ιστότοπου υγείας και φυσικής κατάστασης, και του Sailing Holly Blue, το οποίο εξιστορεί τις περιπέτειές τους στο νερό. Ο Noah αυτή τη στιγμή εκπαιδεύεται “στο σπίτι” και ο Josh παρακολουθεί ένα διαδικτυακό εικονικό γυμνάσιο, κάνοντας φίλους όλων των ηλικιών από όλο τον κόσμο, όπως μεταδίδει η NewΥorkPost.

«Μόλις αποκτήσουμε άδεια παραμονής εδώ στην Ελλάδα, σκοπεύουμε να ανοίξουμε τα φτερά μας πιο μακριά», είπε η Laura. Η οικογένεια σχεδιάζει να επενδύσει σε ένα μεγαλύτερο σκάφος, όταν τα αγόρια μεγαλώσουν περισσότερο, αλλά στο μεταξύ έχει κάνει πολλές προσθήκες στο σκάφος της για να τη φιλοξενήσει καλύτερα.

«Έχουμε συμπεριλάβει ηλιακή ενέργεια, μπαταρίες ιόντων λιθίου, συσκευή παραγωγής νερού και άλλα που σημαίνει ότι μπορούμε να ζούμε εκτός δικτύου, χωρίς χρέωση και αυτάρκεις», είπε η Laura. Όσο για την ψυχική τους υγεία, η μαμά λέει ότι «δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από το να είμαστε τόσο κοντά στη φύση. Όλα τα άλλα γίνονται τόσο ασήμαντα».

 

«Και όσον αφορά τις σχέσεις, σύντομα θα μάθετε αν το άτομο με το οποίο είστε είναι η αδελφή ψυχή σας. Η ιστιοπλοΐα είναι σαν “χύτρα ταχύτητας” που δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, και όχι μόνο πρέπει να μάθετε να επιλέγετε τις μάχες σας, αλλά και το πότε και γιατί θέλετε ή δεν θέλετε να συμβιβαστείτε», πρόσθεσε. «Η σχέση σας βαθαίνει σε απίστευτο επίπεδο και ο σεβασμός -καθώς και ο θαυμασμός σας για τον άλλον- ενισχύεται επίσης».

ΠΗΓΗ in.gr