Επικαιρότητα Κυβέρνηση

Άδωνις Γεωργιάδης για Κασσελάκη: «Καλπάζει; Ακούω χλιμιντρίσματα» – «Λιμαδούρες» που τσακώθηκαν για 40.000 οι «Σπαρτιάτες»

ΔΕΘ 2023 – Μητσοτάκης: Επίσκεψη στο νοσοκομείο Παπανικολάου ο Μητσοτάκης – «Θα διαθέσουμε 17 εκατ. ευρώ»

Στο ραδιόφωνο Status 107,7 στη Θεσσαλονίκη μίλησε ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος μεταξύ άλλων στην υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απαντώντας σε διαπίστωση δημοσιογράφου ότι ο «Στέφανος Κασσελάκης καλπάζει» ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: «Καλπάζει; Χλιμιντρίσματα ακούω γύρω γύρω!».

«Αυτό που μου έχει διδάξει η 16ετής πορεία μου στη Βουλή, είναι ότι η πολιτική είναι άθλημα μαραθωνίου δρόμου και όχι κατοστάρι. Ο κ. Κασσελάκης μέχρι στιγμής έχει δείξει ότι είναι καλός σπρίντερ. Πολύ καλός. Το αν είναι καλός στον μαραθώνιο, αυτήν τη στιγμή δεν το ξέρω. Έχει πολύ δρόμο ακόμη αυτή η ιστορία» σημείωσε.

«Άμα τον βγάλουν, μπράβο, με γεια τους με χαρά τους»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη δημοφιλία του Στέφανου Κασσελάκη λέγοντας: «Αν στην πλατεία των αγανακτισμέων, το ’10 και το ’11, αν έβγαινε ένας και τους έλεγε εκεί μπροστά στο τραπεζάκι με τις κρεμάλες όπου θα κρεμούσαν τους καρχαρίες των αγορών και τους μνημονιακούς βουλευτές, και τον Παπανδρέου και τους λοιπούς, τους έλεγε σε 10 χρόνια θα έχετε για πρόεδρο ένα στέλεχος της Goldman Sachs, τι θα σου λέγανε εκείνη την ώρα; Και που να σφίξουν οι ζέστες, αυτό δε θα σου λέγανε; Άμα τον βγάλουν μπράβο με γεια τους με χαρά τους.

«Ο ενθουσιασμός στην πολιτική είναι κάτι που εύκολα δημιουργείται και εύκολα χάνεται. Είναι μαραθώνιος. Δεν είναι κατοστάρι. Φαντάσου να βγάλουν τον Κασσελάκη, και να αποδειχθεί πολιτικό παλτό. Τι θά’χουνε πάθει» συνέχισε.

«Οι Σπαρτιάτες τσακώθηκαν για 40.000 ευρώ»

Σχολίασε και τα όσα συμβαίνουν στο κόμμα «Σπαρτιάτες», το οποίο έφτασε ένα βήμα πριν τη διάλυση λέγοντας: «Απευθύνομαι σε αυτές τις 250 χιλιάδες των ανθρώπων που ψήφισαν τους Σπαρτιάτες. Γιατί ψήφισαν τους Σπαρτιάτες; Γιατί εμείς ήμασταν πουλημένοι, με μεγάλα συμφέροντα, προδότες, προσκυνημένοι στους Αμερικάνους, στους Εβραίους, στους Ευρωπαϊους, στους Γερμανούς, αυτά δε λέγανε;

Αυτές οι 250 χιλιάδες των ανθρώπων, τώρα που συνειδητοποιούν ότι ο πρώτος πραγματικός τσακωμός μεταξύ των Σπαρτιατών ήταν για την κρατική επιχορήγηση των πρώτων 40.000 ευρώ… Ξέρετε γιατί “φαγωθήκανε”; Γιατί βγήκαν τα πρώτα 40.000 ευρώ, ο Στίγκας ήθελε να τα χρησιμοποιήσει μόνος του, οι άλλοι τού’παν φέρτα στον Κασιδιάρη, να τα χρησιμοποιήσει ο Κασιδιάρης, αυτός είπε θα τα χρησιμοποιήσω μόνος μου εγώ είμαι ο πρόεδρος, και πάνε να τινάξουν στον αέρα το κόμμα και να πάνε ο ένας τον άλλον στα δικαστήρια. Γιατί; Για ποιο πράγμα; Για τις σχέσεις μας με την Τουρκία; Για τους λαθρομετανάστες; Για το Μακεδονικό; Για ποιο πράγμα τσακωθήκανε οι άνθρωποι αυτοί; Για τα 40.000 ευρώ.

Αυτοί τώρα οι λιμαδούρες, των 40.000 ευρώ, αυτοί οι άνθρωποι που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα λεφτά, έλεγαν εμάς ότι είμαστε εξωνημένοι προδότες» κατέληξε.