Επικαιρότητα Θρησκευτικά Θέματα

Άγιο Φως: Τι ώρα φτάνει στην Ελλάδα – Πώς θα γίνει η διανομή σε όλη την Ελλάδα

Στις 19:30 το απόγευμα αναμένεται σήμερα Μεγάλο Σάββατο (4.5.2024) η άφιξη του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η διανομή του σε όλη τη χώρα με ειδικές πτήσεις.

Στα Ιεροσόλυμα βρίσκεται ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας, προκειμένου να παραλάβει το Άγιο Φως, του οποίου η αφή έγινε, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στον Ναό της Αναστάσεως από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ΄.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια, η παρουσία της ισραηλινής αστυνομίας και του στρατο ήταν έντονη στα στενά δρομάκια της παλαιάς πόλης της Ιερουσαλήμ.

Μάλιστα η ελληνική αποστολή για λίγα μέτρα που χωρίζει το Πατριαρχείο με τον Ναό της Αναστάσεως, πέρασε από τέσσερις ελέγχους, από τέσσερα διαφορετικά σημεία.

Επικεφαλής της ελληνικής αποστολής είναι ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κότσιρας και συμμετέχουν ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, ο οποίος εκπροσωπεί την Εκκλησία της Ελλάδος.

Το Άγιο Φως αναμένεται να φτάσει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με μέριμνα της ελληνικής κυβέρνησης και στη συνέχεια, θα μεταφερθεί με προγραμματισμένες, αλλά και έκτακτες, ειδικές πτήσεις, αποκλειστικά για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός, σε εννιά προορισμούς της ελληνικής επικράτειας.