Διεθνής Ασφάλεια Επικαιρότητα

Ανεξέλεγκτη κλιμάκωση σε Κριμαία και Nτονμπάς: 165.000 προσωπικό στην γραμμή αντιπαράθεσης!

Ανεξέλεγκτη κλιμάκωση σε Κριμαία και Nτονμπάς: 165.000 προσωπικό στην γραμμή αντιπαράθεσης!

Κλιμακώνεται ανεξέλεγκτα ο «ψυχρός» -για την ώρα- πόλεμος στην μεθόριο της Ουκρανίας με την Κριμαία και της Ουκρανίας με τις ανακηρυχθείσες ανεξάρτητες δημοκρατίες της πρώην ουκρανικής ανατολικής επικράτειας, καθώς σε απάντηση προκλητικών και φιλοπόλεμων δηλώσεων και ενεργειών από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, η Ρωσία μετέφερε νέες δυνάμεις στην ήδη «θωρακισμένη» Κριμαία. 

Oι ρωσικές δυνάμεις στην Κριμαία πλησιάζουν τον αριθμό των 40.000 προσωπικού, από 32.700 που ήταν πριν από δύο μήνες και οι δυνάμεις των ανεξάρτητων δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ φτάνουν τις 35.000 από 28.700 που ήταν πριν από δύο μήνες μετά από ένα «μίνι» πρόγραμμα επιστράτευσης.

Απέναντί τους βρίσκονται περί τις 90.000 Ουκρανοί με αρκετές μονάδες τους να έχουν εκπαιδευτεί από Βρετανούς και Αμερικανούς, μισθοφόρους ή τακτικό Στρατό.

Στα «χαρτιά» υπάρχει ισορροπία, αλλά όταν έχει κάποιος να αντιμετωπίσει τον ρωσικό Στρατό στο έδαφός της Ρωσίας ή στα σύνορα της Ρωσίας ή θα ρίξει πυρηνικά ή θα πρέπει να έχει τουλάχιστον πενταπλάσιους από τους Ρώσους για να έχει ελπίδα η αναμέτρηση μαζί του.

ΠΗΓΗ