Επικαιρότητα Σύριζα

Αντιδράσεις για τα «Εξάρχεια-Μονμάρτη» της Παπακώστα: Ξέφυγαν τα πράγματα

Αντιδράσεις για τα «Εξάρχεια-Μονμάρτη» της Παπακώστα: Ξέφυγαν τα πράγματα

Την αντίδραση της αντιπολίτευσης προκάλεσε η δήλωση της Κατερίνας Παπακώστα ότι τα Εξάρχεια είναι «ένα κέντρο τέχνης και πολιτισμού, μια Μονμάρτη» της Αθήνας.

«Αν τα Εξάρχεια είναι η Μονμάρτη της Αθήνας, τότε η Κατερίνα Παπακώστα είναι η Μαρία Αντουανέτα», σχολίασε με δηκτικό ύφος ο Παύλος Χρηστίδης. «Η αστυνομία δεν μπορεί να περάσει κάτω από τη Ζωοδόχου Πηγής έχουν εντολή να μην το κάνουν αυτό, μάς το έχουν πει αξιωματικοί», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Ιδανική πραγματικότητα βλέπει η κ. Παπακώστα. Στα Εξάρχεια υπάρχει εμπόριο οπλών, τράφικινγκ, ληστείες» σχολίασε η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ. «Με πραγματικό σχέδιο και πολιτική βούληση η ΕΛΑΣ μπορεί να βάλει την τάξη σε διάστημα μηνών σε μια περιοχή που κινδυνεύουν και οι κάτοικοί της», τόνισε.

«Δεν πέφτει το ξύλο της αρκούδας στη Μονμάρτη. Προφανώς δεν είναι και Βηρυτός εν καιρώ πολέμου, άλλα έχουν ξεφύγει τα πράγματα, υπάρχουν μαχαιρώματα υπάρχουν άτομα του κοινού ποινικού δικαίου», είπε από την πλευρά του ο Θανάσης Χειμωνάς σχολιάζοντας την δήλωση της Κατερίνας Παπακώστα. «Δεν είναι λύση η ανοχή της κυβέρνησης, ούτε η σκληρή καταστολή που προτείνει η ΝΔ. Στα Εξάρχεια πρέπει να γίνουν χειρουργικές κινήσεις», πρόσθεσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Ποτάμι.

Η επίμαχη δήλωση της Παπακώστα

Η Κατερίνα Παπακώστα είπε την επίμαχη φράση σε συνέντευξη στο ΑΠΕ. Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη- με αφορμή την επιχείρηση «σκούπα» στα Εξάρχεια- δήλωσε ότι η αστυνομία δρα με σχεδιασμό και μεθοδικότητα στην περιοχή και τόνισε ότι «για εμάς δεν υπάρχουν άβατα στη χώρα, εκτός από το αυτοκέφαλο του Αγίου Ορους».

«Κάποιοι έχουν «επενδύσει» στο να θολώνουν αυτή την πολιτική κατεύθυνση σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να πείσουν τους πολίτες ότι η Αθήνα είναι ανασφαλής, το οποίο πολύ απέχει από το ότι όντως υπάρχουν ζητήματα παραβατικότητας που μας απασχολούν και απασχολούν τους Αθηναίους, και στα οποία έχουμε ρίξει το βάρος μας, μεταφέροντας μία στρεβλή εικόνα της πραγματικότητας και βλάπτοντας τελικά την εικόνα της πατρίδας μας προς τα έξω, εκπέμποντας λανθασμένα σήματα», συμπλήρωσε η κ. Παπακώστα

«Για εμένα τα Εξάρχεια είναι μία ιστορική γειτονιά της Αθήνας, είναι κέντρο τέχνης και πολιτισμού, την οποία η δική μου πολιτική οπτική την βλέπει ως Μονμάρτη της πρωτεύουσας -και όχι ως πολύπαθη περιοχή-, η οποία έχει γνωρίσει την εγκατάλειψη της Πολιτείας, εδώ και αρκετές δεκαετίες και γι΄ αυτό χρειάζεται γενναία αυτοκριτική και από την αυτοδιοίκηση και από τους θεσμικούς παράγοντες», δήλωσε ακόμη.

Κουκουλοφόροι απειλούν πολίτες

Στο μεταξύ, οι κάτοικοι των Εξαρχείων πέρασαν δύο ακόμη επεισοδιακές νύχτες, καθώς κουκουλοφόροι έκαναν επιθέσεις στις αστυνομικές δυνάμεις τόσο το βράδυ της Παρασκευής όσο και του Σαββάτου.

Αυτή τη φορά όμως, τα επεισόδια που έχουν γίνει πλέον συνηθισμένη εικόνα στα Εξάρχεια, πήραν πολύ πιο επικίνδυνη τροπή. Μετά τις επιθέσεις στα ΜΑΤ τα ξημερώματα του Σαββάτου, οι κουκουλοφόροι άρχισαν να βρίζουν και να απειλούν τους κατοίκους, οι οποίοι είχαν βγει στα μπαλκόνια τους. Μάλιστα, ξεκίνησε πετροπόλεμος και κάποιοι κουκουλοφόροι επιχείρησαν να κάνουν έφοδο σε πολυκατοικίες.