Επικαιρότητα Τουρκία Πολιτική

Απειλητικός ο νέος Τούρκος ΥΠΑΜ – Χ.Ακάρ προς Ελλάδα: «Δε θα επιτρέψουμε να θιχτούν στο παραμικρό τα συμφέροντά μας»

Με απειλητικές διαθέσεις  ξεκίνησε τα νέα του καθήκοντα στο τουρκικό υπουργείο Άμυνας ο στρατηγός Χουλουσί Ακάρ και μέχρι πριν από λίγες ώρες αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Ο νέος υπουργός Άμυνας μιλώντας κατά τη διάρκεια ανάληψης των καθηκόντων του από τον πρώην υπουργό Άμυνας  Νουρετίν Κανικλί έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα γειτονικά κράτη (υπονοώντας Ελλάδα και Κύπρο) λέγοντας:

 «Συνεχίζουμε να λέμε, όπως κάνουμε σε κάθε ευκαιρία, ότι δεν θα επιτρέψουμε να θιχτούν στο παραμικρό τα συμφέροντα του ένδοξου έθνους».

Ως πρώτος στόχος του υπουργείου του, όπως είπε, παραμένει ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας και των γκιουλενιστών, που προσπάθησαν να καταλύσουν το πολίτευμα στις 15 Ιουλίου.

Πρόσθεσε ότι «με τους γείτονές μας θέλουμε να συνεχίσουμε να ζούμε με σχέσεις καλής γειτονίας, φιλίας και ειρήνης. Αλλά την ίδια ώρα, συνεχίζουμε να λέμε, όπως κάνουμε σε κάθε ευκαιρία, ότι δεν θα επιτρέψουμε να θιχτούν στο παραμικρό τα συμφέροντα του ένδοξου έθνους μας».

ο Ακάρ δήλωσε ακόμη ότι “θα κινητοποιήσουμε όλες τις εγχώριες δυνατότητες της χώρας μας προκειμένου  να διασφαλίσουμε την ασφάλεια, την ενότητα, την ακεραιότητα και την ανεξαρτησίας της χώρας μας”.

https://www.youtube.com/watch?v=lIG921BXlek

https://www.youtube.com/watch?v=cKCbb5KhgmI