Επικαιρότητα Τουρκία

Αποκάλυψη OPEN: «Ομηροι» στο αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης – Οσα έζησε Ελληνίδα με τον γιο της

Αποκάλυψη OPEN: «Ομηροι» στο αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης - Οσα έζησε Ελληνίδα με τον γιο της

Στη μαρτυρία της στο OPEN περιγράφει πολύωρες ανακρίσεις σε ένα κελί χωρίς φως, με τους άνδρες της τουρκικής ασφάλειας να προσπαθούν να τους εξαντλήσουν

Τα όσα έζησε εγκλωβισμένη με τον έφηβο γιο της για 43 ώρες στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης περιγράφει στην κάμερα του OPEN η Διδάκτωρ Λαογραφίας στο ΕΚΠΑ, Μυροφόρα Ευσταθιάδου.

Οπως η ίδια περιγράφει, έζησε μια περιπέτεια τρόμου μαζί με τον 15χρονο γιο της μόλις έφτασαν στην Τουρκία. Εκεί τους ανακοίνωσαν πως είναι ανεπιθύμητοι στη χώρα και για 2 ημέρες πέρασαν εφιαλτικές ώρες στα κρατητήρια του αεροδρομίου.

Στη μαρτυρία της στο OPEN περιγράφει πολύωρες ανακρίσεις σε ένα κελί χωρίς φως, με τους άνδρες της τουρκικής ασφάλειας να προσπαθούν να τους εξαντλήσουν, ενώ λίγο πριν της κατασχέσουν το κινητό πρόλαβε να ενημερώσει τον σύζυγό της.

«Η ανάκριση ήταν συνεχής»

«Μας μετέφεραν σε έναν χώρο που δεν είχε παράθυρα, ούτε ρολόι. Ετσι, η αναμονή για το επόμενο χτύπημα της πόρτας ήταν ακόμα πιο έντονη. Κατέσχεσαν το κινητό μου, ήταν δύσκολα. Επαιρνα δύναμη από τον γιο μου κι εκείνος από εμένα», εξομολογείται η κυρία Ευσταθιάδου.

«Μας πήραν δακτυλικά αποτυπώματα και η ανάκριση ήταν συνεχής. Με ρωτούσαν αν έχω δουλέψει στην Τουρκία, αν έχω σχέση με τους Κούρδους ή τους γκιουλενιστές. Προσπάθησαν να μας εξαντλήσουν ψυχολογικά, αλλά δεν τα κατάφεραν. Επρεπε να είμαι ψύχραιμη για να προστατέψω το παιδί μου», συμπληρώνει.

Οπως μάλιστα τονίζει, άμεσα σκοπεύει να καταθέσει ένσταση στο τουρκικό προξενείο για τους λόγους που της έχει απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα.