Επικαιρότητα Κρήτη

Αποκομιδή με… ραντεβού και στην παραλιακή!

Αποκομιδή με... ραντεβού και στην παραλιακή!

Το επιτυχημένο μοντέλο που “λειτούργησε” στο κέντρο, επεκτείνεται!

Ανάβαση σε… βουνό (από σκουπίδια!) θύμιζε η διευθέτηση του ζητήματος της καθαριότητας στην πλατεία των 18 Άγγλων, στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου.

Τις μέρες… αιχμής, κατά κύριο λόγο τους θερινούς μήνες, η δυσοσμία και τα αστράγγιστα απορρίμματα “έπνιγαν” την ατμόσφαιρα και τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι εργαζόμενοι στην αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου.

Από βδομάδα, όμως, η δημοτική αρχή Ηρακλείου επιχειρεί να περιορίσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό το (κατά καιρούς εμφανέστατο) πρόβλημα: Το μέτρο των ραντεβού… επεκτείνεται κι εκεί. Η αποκομιδή θα γίνεται σε προγραμματισμένες ώρες, σε συνέχεια του μοντέλου που εφαρμόζεται εντός του αστικού ιστού στις οδούς Μινωταύρου, Μιλάτου και φυσικά στον “σταυρό” της πόλης.

Με τούτα και μ’ εκείνα, τα ραντεβού στο Ηράκλειο φτάνουν τα 31 στο σύνολό τους!

Ενδεικτικά, στην παραλιακή τα απορριμματοφόρα του Δήμου – από Δευτέρα έως Παρασκευή – θα περνούν τέσσερις φορές μέσα στην ημέρα από την πλατεία 18 Άγγλων: : 10.00-10.15 / 12.15-12.30 / 19.30-19.45 / 00.30-00.45.

Τακτικά δρομολόγια υπάρχουν και τις δύο τελευταίες ημέρες της εβδομάδας.

Το Σάββατο: 09.00-09.15 / 12.15-12.30 / 19.30-19.45 / 00.00-00.15

Την Κυριακή: 12.15-12.30 / 19.30-19.45 / 00.30-00.45.

“Είμαστε συνεπείς μέχρι σήμερα, το ίδιο θα πρέπει να είναι τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και οι δημότες” σημειώνει στο Cretalive ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Κώστας Βαρδαβάς.

βαρδαβάςΟ κ. Κώστας Βαρδαβάς “Βάζουμε τέλος σε μία πολύ άσχημη εικόνα που υπάρχει στην περιοχή αυτή” δηλώνει, αναφερόμενος στην παραλιακή του Ηρακλείου. “Οι μόνιμοι κάτοικοι έχουν και την εναλλακτική της οδού Μητσοτάκη, όπου σημειωτέον θα τοποθετηθούν “επιπλέον κάδοι ανακύκλωσης ούτως ώστε να καλύψουν τις ανάγκες της περιοχής για την οικιακή ανακύκλωση”, αποκαλύπτει ο κ. Βαρδαβάς.

Υπόγειοι κάδοι για “περαιτέρω βελτίωση της Καθαριότητας”

Αισθητική, λειτουργική και περιβαλλοντική αναβάθμιση υπόσχονται να φέρουν οι 20 υπόγειοι κάδοι που θα τοποθετηθούν σε δέκα επιλεγμένα κεντρικά σημεία της πόλης.

“Έχοντας την κακή εμπειρία προηγούμενης προσπάθειας για υπόγειους κάδους στο Ηράκλειο, και βλέποντας τι έχει συμβεί σε άλλες πόλεις, κάνουμε κι εμείς την προσπάθεια πιλοτικά πλέον. Είναι στις δυνατότητες της Υπηρεσίας να μπορέσει να ανταποκριθεί στην αποκομιδή αυτή των υπόγειων κάδων” σχολιάζει ο κ. Βαρδαβάς. “Είναι ένα άλλο μέτρο”, συνεχίζει ο ίδιος, που αφορά ανακύκλωση και σύμμεικτα και θα συμβάλλει στην “περαιτέρω βελτίωση της Καθαριότητας στην πόλη” καταλήγει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.