Επικαιρότητα Κρήτη

Απολογείται ο δράστης του φονικού στο Μυλοπόταμο – Οι βαριές κουβέντες για ζωντανούς και νεκρούς

Απολογείται ο δράστης του φονικού στο Μυλοπόταμο - Οι βαριές κουβέντες για ζωντανούς και νεκρούς

Πώς έγινε το φονικό – Οι χρόνιες προστριβές και αντιπαραθέσεις
Απολογείται προανακριτικά ο 44χρονος δράστης του φονικού στο Αργουλιό Μυλοποτάμου με θύμα τον 22χρονο Κώστα Χ. Όπως έγραψε ήδη το Cretalive, o 44χρονος έφτασε λίγο μετά τις 11 το πρωί στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του και παρέδωσε το όπλο. Εκτιμάται ότι θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα απόψε, μετά την απολογία του.

Σύμφωνα αστυνομικές πηγές, προβλήματα υπήρχαν όχι μόνο μεταξύ της οικογένειας του δράστη και του θύματος αλλά και μεταξύ των ιδίων των οικογενειών και γίνεται λόγος για “βαρύ” κλίμα στο χωριό που αριθμεί λιγοστούς κατοίκους.

Όπως επίσης έγραψε το Cretalive, η ένταση που κατέληξε στο φονικό εκτυλίχθηκε σε δύο φάσεις. Νεότερες πληροφορίες από αστυνομικούς κύκλους αναφέρουν ότι στην πρώτη συνάντηση των δύο αντρών και με φόντο το μνημόσυνο για τους τρεις μήνες από τον θάνατο του πατέρα του 44χρονου δράστη, ο 22χρονος Κώστας φέρεται να του είπε βαριές κουβέντες για νεκρούς και ζωντανούς ενώ μπροστά στο επεισόδιο ήταν συγγενείς του θύματος και γείτονες. Κάποιοι, επίσης, υποστηρίζουν ότι είχε πιει κάτι παραπάνω, κάτι που μένει να αποδειχθεί από τα ευρήματα και καταθέσεις.

Οι δύο άνδρες λογομάχησαν, όμως τελικά χωρίστηκαν και πήρε ο καθένας το δρόμο του. Στη δεύτερη φάση ο 22χρονος περπατούσε στο δρόμο, κοντά στο σπίτι της αδερφής του. Μπροστά ήταν η αδερφή του, ο αδερφός του και ο πατέρας του. Ο 44χρονος πέρασε από το σημείο με το αυτοκίνητο του, όπως ισχυρίζεται, για να πάει στα ζώα του. Φέρεται να διαπληκτίστηκαν ξανά με τον νεαρό Κώστα Χ. να φέρεται ξανά να απηύθυνε βαριές ύβρεις προς τον 44χρονο, αναφερόμενος σε ζωντανούς και νεκρούς.

Τότε ήταν που ο δράστης έβγαλε το πιστόλι και τον πυροβόλησε τέσσερις φορές κυρίως στο πλάι, μπροστά στα μάτια των δικών του.

Βαπτίστηκε το παιδί του αδικοχαμένου 22χρονου

Εν τω μεταξύ σκηνές τραγωδίας εκτυλίχθηκαν νωρίτερα, καθώς το μωράκι του 22χρονου θύματος, που γεννήθηκε μόλις λίγες εβδομάδες πριν, βαπτίστηκε σε κλίμα συγκίνησης και σπαραγμού, προκειμένου στη συνέχεια να κηδευτεί ο αδικοχαμένος πατέρας.

ΠΗΓΗ cretalive.gr