Ελλάδα Επικαιρότητα

Αττική Οδός: Αποζημίωση 2.000 ευρώ για κάθε αυτοκίνητο και επίσημα – Η ανακοίνωση

Αττική Οδός: Αποζημίωση 2.000 ευρώ για κάθε αυτοκίνητο και επίσημα – Η ανακοίνωση

Μετά τις εικόνες αδιανόητης ταλαιπωρίας που προκάλεσαν οργή, ο πρωθυπουργός ζήτησε από την Αττική Οδό να δώσει 2.000 ευρώ αποζημίωσης σε κάθε οδηγό. Και η εταιρία ανακοίνωσε και επίσημα ότι αυτό θα γίνει.

Εκείνο που μένει να διευκρινιστεί από την Αττική Οδό είναι το αν και πως θα πάρουν αποζημίωση και οι συνοδηγοί των οδηγών που εγκλωβίστηκαν για περισσότερες από 24 ώρες στον αυτοκινητόδρομο.

Σε ανακοίνωσή της, η Αττική Οδός, αναφέρει πως πρόκειται να διαθέσει παροχή ύψους 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο όχημα και πως οι λεπτομέρειες του πως θα δοθεί η αποζημίωση θα ανακοινωθούν αργότερα. Εκτός από την αποζημίωση στους οδηγούς, η Αττική Οδός απειλείται και με άλλες κυρώσεις, με το υπουργείο Μεταφορών να συστήνει ήδη ειδική επιτροπή για να κάνει τις προτάσεις της για τις κυρώσεις.

Η Αττική Οδός αναφέρει στην ανακοίνωσή της: «σε συνέχεια της πρωτόγνωρης και έντονης χιονοκαταιγίδας που σημειώθηκε χθες στην Αττική και με αίσθημα έμπρακτης συμπαράστασης απέναντι στους οδηγούς και συνεπιβάτες τους που δοκιμάστηκαν στους οδικούς άξονες της Αττικής Οδού, πρόκειται να διαθέσει παροχή ύψους 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο όχημα.

Οι τεχνικές λεπτομέρειες της διαδικασίας θα ανακοινωθούν σε δεύτερο χρόνο, εφόσον ολοκληρωθεί η καταγραφή όλων των οχημάτων από τις αρμόδιες αρχές.

Μέχρι και αυτή την ώρα οι άνθρωποι της Αττικής Οδού επιχειρούν, μαζί με την Αστυνομία, τον Στρατό και την Πυροσβεστική, στους οποίους εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας, προκειμένου να απεγκλωβιστούν και τα τελευταία οχήματα με τους επιβάτες τους, με ασφάλεια, υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων. Μετά και τον απεγκλωβισμό του τελευταίου οδηγού η εταιρεία θα τοποθετηθεί για τα γεγονότα και τις ευθύνες που αναλογούν στον κάθε εμπλεκόμενο φορέα».

ΠΗΓΗ newsit.gr