Διεθνής Οικονομία Επικαιρότητα

Bitcoin: Κάτω από τα 30.000 δολ. πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2021

Δρόμος Ηράκλειο-Μεσαρά: "Στόχος να μη χαθεί το καλοκαίρι" - Πότε θα ανοίξει

Το 40% όσων επένδυσαν στο Bitcoin μετρούν απώλειες

Κάτω από το σκαλοπάτι των 30.000 δολαρίων έπεσε το Bitcoin την Τρίτη, για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2021. Ως εκ τούτου, σε σύγκριση με τον Νοέμβριο και το υψηλό ρεκόρ στην τιμή του, το κρυπτονόμισμα έχει υποχωρήσει περίπου 55%, παρασυρμένο από την παγκόσμια τάση φυγής από κάθε είδους ρίσκο.

Ειδικότερα, το Bitcoin υποχώρησε έως και 3,9%, στα 29.764 δολάρια, στην Ασία. Αργότερα ανέκαμψε και στις 11:28 π.μ. στη Σιγκαπούρη διαπραγματευόταν στα 30.850 δολάρια. Το Ether ανέκαμψε αρκετά ώστε να αποφέρει ένα μικρό κέρδος. Άλλα νομίσματα όπως το Solana και το Avalanche παρέμειναν στο κόκκινο.

Το Bitcoin έχει υποχωρήσει 19% μέχρι στιγμής τον Μάιο, χάνοντας περισσότερο από το ήμισυ της αξίας του από τότε που έφτασε στο ιστορικό υψηλό των 69.000 δολαρίων τον Νοέμβριο του περασμένου έτους.

Η πτώση του δημιουργεί την απειλή να πέσει από το εύρος των τιμών που διαπραγματευόταν το 2022, αντιστρέφοντας την πρόσφατη ανοδική πορεία που οδήγησε στο ρεκόρ του Νοεμβρίου.

Το Bitcoin ακολουθεί σταθερά εδώ και μήνες την κατεύθυνση των χρηματιστηριακών δεικτών, ανεβαίνοντας όταν το κλίμα στις αγορές μετοχών είναι θετικό και καταγράφοντας μεγάλη πτώση όταν έχουμε sell off μετοχών. Επομένως, κάθε περαιτέρω πλήγμα στο κλίμα των αγορών θα διακινδύνευε να σύρει και το Bitcoin προς τα κάτω.

Η στενή σχέση του bitcoin με τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, θέτει εν αμφιβόλω το επιχείρημα ότι το κρυπτονόμισμα που έχει υποχωρήσει κατά σχεδόν 55% από το υψηλό Νοεμβρίου, λειτουργεί ως αντιστάθμισμα στον υψηλό πληθωρισμό

Το  bitcoin έχει υποχωρήσει κατά σχεδόν 55% από το υψηλό Νοεμβρίου και το 40% όσων επένδυσαν σε αυτό μετρούν απώλειες, σύμφωνα με νέα στοιχεία της Glassnode.

Όπως επισημαίνει το CNBC, το ποσοστό αυτό είναι ακόμα υψηλότερο για τους βραχυπρόθεσμους κατόχους bitcoin που μπήκαν στο «παιχνίδι» όταν η τιμή του κρυπτονομίσματος ήταν στο peak του, ήτοι στα 69.000 δολάρια.

Μόνο τον τελευταίο μήνα, το 15,5% του συνόλου των πορτοφολιών bitcoin είχε μια άνευ προηγουμένου ζημιά, καθώς το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο έκανε βουτιά στο επίπεδο των 31.000 δολαρίων, με τις μετοχές τεχνολογίας να μετρούν επίσης απώλειες. Η στενή σχέση του bitcoin με τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, θέτει εν αμφιβόλω το επιχείρημα ότι το κρυπτονόμισμα λειτουργεί ως αντιστάθμισμα στον υψηλό πληθωρισμό.

Κατά τη διάρκεια του sell-off αυτής της τελευταίας εβδομάδας, έχουν γίνει συναλλαγές άνω των 3,15 δισ. δολ., που είναι το μεγαλύτερο ποσό που έχει καταγραφεί από το ιστορικό υψηλό του Νοεμβρίου του 2021.

naftemporiki.gr