Ελληνοτουρκικά Επικαιρότητα

Χ.Ακσόι: «Η Ελλάδα μην απαντά με αντι-NAVTEX για το Oruc Reis είναι σε τουρκική υφαλοκρηπίδα»

Χ.Ακσόι: «Η Ελλάδα μην απαντά με αντι-NAVTEX για το Oruc Reis είναι σε τουρκική υφαλοκρηπίδα»

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, απάντησε στην ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ σχετικά με την έκδοση νέας NAVTEX για το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, καλώντας τη χώρα μας να αφήσει τη συγκεκριμένη συμπεριφορά και να προσέλθει σε διάλογο ενώ ζήτησε από την Ελλάδα να ανακαλέσει την παράνομη και προκλητική NAVTEX για τις σεισμικές έρευνες του πλοίου Oruc Reis, με τον Χαμί Ακσόι να αναφέρεται σε «τουρκική υφαλοκρηπίδα».

Φαίνεται η Τουρκία μας κατοχύρωσε στα 6ν.μ.!

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρει:

«Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε άλλη μία ανακοίνωση σήμερα (21 Νοεμβρίου), επαναλαμβάνοντας τους γνωστούς ισχυρισμούς και τις αντιρρήσεις του σχετικά με την ερευνητική δραστηριότητα για το Oruc Reis που πραγματοποιείται στην τουρκική υφαλοκρηπίδα. Αυτοί οι ισχυρισμοί και οι αντιρρήσεις έχουν απαντηθεί με έξι ανακοινώσεις του υπουργείου μας από τον περασμένο Ιούλιο.

Η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει αποφασιστικά τα δικά της δικαιώματα και των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο. Η Ελλάδα, αντί να προβαίνει σε ανακοίνωση κάθε φορά που εκδίδουμε μία νέα NAVTEX, θα ήταν καλύτερο πρέπει να ανταποκριθεί θετικά στην πρόσκλησή μας για συνομιλίες».