Επικαιρότητα Κρήτη

Χανιά: Ο Μάικ Πομπέο στο σπίτι του πρωθυπουργού -Τον υποδέχθηκαν Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη

Χανιά: Ο Μάικ Πομπέο στο σπίτι του πρωθυπουργού -Τον υποδέχθηκαν Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη

Τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο υποδέχτηκε στην κατοικία του στα Χανιά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα.

Συνοδευόμενος από την Μαρέβα Μητσοτάκη, το πρωθυπουργικό ζεύγος υποδέχτηκε τον Μάικ Πομπέο και τη σύζυγό του Σούζαν που έφθασαν αργά το απόγευμα στα Χανιά και στο πατρικό του Έλληνα πρωθυπουργού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε στις αναρτήσεις του στο instagram, πως η υποδοχή στον Αμερικανό υπουργό είναι δείγμα της θερμής κρητικής φιλοξενίας.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Μάικ Πομπέο μετά των συζύγων τους και φορώντας μάσκες για τον κορωνοϊό, περπατούν στο πλακόστρωτο δρομάκι του κήπου, με τον πρωθυπουργό να ρωτά τους Αμερικανούς αν είναι η πρώτη τους φορά που επισκέπτονται την Κρήτη.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο απάντησε πως για εκείνον είναι σίγουρα η πρώτη φορά στο νησί.

Το ζεύγος Πομπέο βρέθηκε στη συνέχεια σε έναν μεγάλο υπαίθριο χώρο του σπιτιού, από τον οποίο μπορούσαν να απολαύσουν τη θέα της φωτισμένης πόλης των Χανίων.

Λίγο αργότερα, από τον ίδιο υπαίθριο χώρο του σπιτιού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεναγεί τον Μάικ Πομπέο στα Χανιά από ψηλά, ενώ του εξηγεί που βρίσκεται η Σούδα και η αμερικανική βάση.

Το πρόγραμμα Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, ο Μάικ Πομπέο ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια αναχώρησε για την Κρήτη.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχεται τον Μάικ Πομπέο και την σύζυγό του στα Χανιά

Τελευταίος σταθμός της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη ήταν το Εβραϊκό Μουσείο, ενώ περίπου στις 20:00 έφτασε στην 115 Π.Μ. για την προγραμματισμένη και ιδιαίτερης σημασίας διήμερη παραμονή του, που περιλαμβάνει επίσκεψη στη ναυτική και αεροπορική βάση της Σούδας.

Λίγη ώρα μετά τις 20:30 μια πολύ μεγάλη πομπή παρέλαβε τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών και τους ακολουθούς του προκειμένου να μεταβούν στο σπίτι του Κυριάκου Μητσοτάκη όπου και θα φιλοξενηθεί.

Το ζεύγος Μητσοτάκη παρουσιάζει στον Μάικ Πομπέο και την σύζυγό του τη θέα από τα Χανιά

Την Τρίτη το πρωί οι κ.κ. Μητσοτάκης και Πομπέο θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Βάσης της Σούδας.

Στη συνέχεια, στις 11:20 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη συνάντηση αντιπροσωπειών, στην 115 Πτέρυγα Μάχης. Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Με μάσκες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σύζυγός του, Μαρέβα, υποδέχονται τον Αμερικανό ΥΠΕΞ

Με μάσκες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σύζυγός του, Μαρέβα, υποδέχονται τον Αμερικανό ΥΠΕΞ

Πηγή: iefimerida.gr