Επικαιρότητα Κρήτη

Χιλιάδες Κρητικοί κινδυνεύουν να χάσουν τα ακίνητά τους

Επιδότηση έως 100% για αλλαγή του πετρελαίου με φυσικό αέριο – Βήμα βήμα η διαδικασία

Στενεύουν τα περιθώρια για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων να διορθώσουν τα λάθη στα κτηματολογικά φύλλα

Αμέτρητοι ιδιοκτήτες ακινήτων κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με δυσάρεστες εκπλήξεις σε ότι αφορά τις ιδιοκτησίες τους αν ως το τέλος του χρόνου δεν προχωρήσουν στις απαραίτητες διορθώσεις στο Κτηματολόγιο

Στις 31 Δεκεμβρίου λήγει η προθεσμία για διορθώσεις εγγραφών  προκειμένου οι ιδιοκτήτες ακινήτων να εξασφαλίσουν τις περιουσίες τους.

Πρόκειται για ακίνητα σε περιοχές που η κτηματογράφησή τους έχει ολοκληρωθεί ήδη από το 1999 και σήμερα κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν τελεσίδικα ως “Αγνώστου ή μερικώς αγνώστου Ιδιοκτήτη Ακίνητα” και να περάσουν στα χέρια του δημοσίου.

Χιλιάδες είναι και στη Κρήτη τα «ορφανά» ακίνητα, με τις εξωαστικές περιοχές των νομών να κρατούν σαφώς τα ηνία.

Σπεύσατε να ελέγξετε τις δηλώσεις σας λένε οι αρμόδιοι με τη Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) να ζητά παράταση ενός χρόνου για τη διόρθωση όλων των ανακριβών πρώτων εγγραφών

Πρόκειται για τις περιουσίες που βρίσκονται εντός περιοχών η κτηματογράφηση των οποίων έχει ολοκληρωθεί και δυστυχώς περιλαμβάνει αμέτρητα λάθη.

Στη Κρήτη στα 444/315 γεωτεμάχια και ακίνητα των οποίων η κτηματογράφηση έχει ολοκληρωθεί,  13.628 είναι τα ορφανά με το νομό Ρεθύμνης να διαθέτει τα περισσότερα.

Χαρακτηριστικά, τα υψηλότερα ποσοστά εμφανίζονται στις εξής περιοχές:

ΠΗΓΗ