Ελλάδα Επικαιρότητα

Χωρίς ενεργά μέτωπα οι φωτιές σε Κερατέα, Εύβοια και Ροδόπη – Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα για Αττική και Εύβοια

Οριοθετημένες είναι όλες οι φωτιές που ξέσπασαν το Σάββατο (22.6.2024) σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, την ώρα που έπνεαν ισχυροί άνεμοι. Η πυροσβεστική παραμένει σε ετοιμότητα και σήμερα.

Στις Σάπες Ροδόπης όπου είχε ξεσπάσει φωτιά σε δάσος, ενώ κινδύνεψε και το χωριό, δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο. Η πυροσβεστική παραμένει στο σημείο. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, κάηκε μια στάνη μαζί με τα ζώα, αλλά το χωριό κατάφερε να σωθεί χάρη στις προσπάθειες της πυροσβεστικής.

Οριοθετημένη είναι και η φωτιά στην Κερατέα στην περιοχή Άνω Δασκαλειό. Στο σημείο επιχειρούσαν 120 πυροσβέστες με 38 οχήματα και 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Η πυροσβεστική παραμένει στην περιοχή.

Παρόμοιο είναι και το σκηνικό της φωτιάς στο Κοντοδεσπότι Εύβοιας.

Πολύ υψηλός κίνδυνος φωτιάς και σήμερα

Οι άνεμοι μπορεί να έχουν κοπάσει κάπως αλλά παραμένει πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική και Εύβοια, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr).

Συγκεκριμένα, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα προβλέπεται για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

ΠΗΓΗ newsit.gr