Επικαιρότητα Σύριζα

ΔΕΘ 2021: Στη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας

Στ. Αρναουτάκης: «Διεκδικούμε το όνειρο μαζί σας. Είμαστε κοντά στην Εθνική Ομάδα Τένις»

Στη Θεσσαλονίκη για την 85η ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., Αλέξης Τσίπρας. Πώς έχει διαμορφωθεί το πρόγραμμά του.

Συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ Helexpo, πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου (18/09) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, ξεκινώντας το πρόγραμμα της επίσημης επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το grtimes, ο κ. Τσίπρας έφτασε λίγο μετά τις 10:00 και μπροστά από τα γραφεία της διοίκησης του οργανισμού τον υποδέχτηκαν η διοίκηση της ΔΕΘ, αλλά και στελέχη και βουλευτές του κόμματος του.

Η ανασφάλεια είναι το συναίσθημα που πλημμυρίζει τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Ο ίδιος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι τα δύο τελευταία χρόνια έχει αφήσει πίσω τη Θεσσαλονίκη και ζήτησε η ανάπλαση της ΔΕΘ να γίνει με τη βέλτιστη απόδοση ελεύθερων δημόσιων χώρων και χώρων πρασίνου.

“Το κρίσιμο και το σημαντικό, είναι η επανεκκίνηση της δραστηριότητας της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Η Έκθεση είναι εδώ και συνεχίζει να αποτελεί ένα αναπτυξιακό πόλο για τη Θεσσαλονίκη, αλλά και πάρα πολύ σημαντικό γεγονός για την ελληνική οικονομία και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα”, είπε ο κ. Τσίπρας.

Επισήμανε ότι οι συνθήκες στην πραγματική οικονομία είναι εξαιρετικά δύσκολες και σημείωσε: “Δεν είναι μόνο οι επιπτώσεις από την πανδημία. Είναι και ένα πρωτόγνωρο κύμα ακρίβειας το οποίο σαρώνει την αγοραστική δύναμη νοικοκυριών και επιχειρήσεων και δημιουργεί ένα γενικευμένο κλίμα ανασφάλειας. Ίσως αυτή είναι η κατάλληλη λέξη για το συναίσθημα που σήμερα πλημμυρίζει τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας. Ανασφάλεια σε σχέση με την εξέλιξη της πανδημίας και την υγεία, αγωνία για το εθνικό σύστημα υγείας και τις αντοχές του, ανασφάλεια για το μισθό, για το εισόδημα, ανασφάλεια για το επιχειρείν, ανασφάλεια και για το μέλλον, για το αύριο, κυρίως των νέων ανθρώπων”.

Στη συνάντηση που ακολούθησε ο πρόεδρος του εκθεσιακού φορέα Τάσος Τζήκας αναφέρθηκε στους στόχους και στην μέχρι τώρα πορεία της ΔΕΘ αλλά και στις εξελίξεις με το θέμα της ανάπλασης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, ξεκίνησε σχολιάζοντας την πορεία της οικονομίας της χώρας, λέγοντας πως η πραγματική οικονομία έχει πρόβλημα, ενώ η κατάσταση γίνεται πιο δύσκολη λόγω του κύματος ακριβείας που έχει ξεσπάσει.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην 85η ΔΕΘ
Ο Αλέξης Τσίπρας στην 85η ΔΕΘ  MOTIONTEAM/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε για την πόλη της Θεσσαλονίκης που σύμφωνα με τον ίδιο έχει μείνει πίσω στα μεγάλα έργα που επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ είχαν προωθηθεί, φέρνοντας ως παράδειγμα έργα στο λιμάνι για τη σιδηροδρομική σύνδεση με το Εθνικό οδικό δίκτυο, υποδομές διαμεταφορών, αλλά και το μετρό το οποίο όπως είπε θα μπορούσε ήδη να λειτουργεί ακόμη και χωρίς τον σταθμό Βενιζέλου.

«Η Θεσσαλονίκη αξίζει περισσότερο σεβασμό και λιγότερα ‘θα’ και υποσχέσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα για τη Θεσσαλονίκη:

Ο κ. Τσίπρας αμέσως μετά θα έχει μία σύντομη συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων στη ΔΕΘ και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στα περίπτερα.

Στις 20:00 το βράδυ είναι η κεντρική του ομιλία στο συνεδριακό κέντρο Ιωάννης Βελλίδης, ενώ την Κυριακή στις 13.00 είναι και η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου προς τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης.