Επικαιρότητα Κόσμος

Διάγγελμα μίσους του ηγέτη της Χεσμπολάχ – Πιο αδύναμο και από ιστό αράχνης το Ισραήλ – Έργο της Χαμάς η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου

Διάγγελμα μίσους του ηγέτη της Χεσμπολάχ – Πιο αδύναμο και από ιστό αράχνης το Ισραήλ – Έργο της Χαμάς η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου

Ο Χασάν Νασράλα, ηγέτης της λιβανέζικης σιιτικής ισλαμιστικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, απευθύνεται στους οπαδούς του για πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς.

Αφού έδωσε συγχαρητήρια στις οικογένειες των «μαρτύρων» όπως αποκαλεί τα θύματα της σύρραξης γιατί πήγαν κοντά στον Θεό, ο Νασράλα είπε ότι η «πλημμύρα του Αλ Ακσά» όπως αποκαλούν τον πόλεμο έχει επεκταθεί και σε άλλα μέτωπα.
Μιλώντας ενώπιον εκατομμυρίων υποστηρικτών του όχι μόνο στο Λίβανο, ο Νασράλα είπε ότι πολλές αλήθειες αποκαλύφθηκαν και πρέπει να τις μάθουν όλοι. Τόνισε ακόμα ότι το Ισραήλ είναι πιο εύθραυστο και από ιστό αράχνης.

Χαρακτήρισε τις επιθέσεις της Χαμάς 100% παλαιστινιακές. «Aυτή η επιχείρηση είναι σπουδαία, αυτή η ιερή επιχείρηση ήταν 100% παλαιστινιακή και υλοποιήθηκε από Παλαιστίνιους. Δεν υπήρχε καμία αρνητική πλευρά αυτής της επιχείρησης και δεν θα μπορούσαν να το κάνουν με άλλο τρόπο».

Ο υποστηριζόμενος από το Ιράν ηγέτης της Χεζμπολάχ ευχαρίστησε οργανώσεις στην Υεμένη και στο Ιράκ για τη συμμετοχή τους στον αγώνα εναντίον του Ισραήλ.

Ο Νασράλα υποστήριξε επίσης το εξής: ότι οι άμαχοι που σκοτώθηκαν στις 7 Οκτωβρίου δεν δολοφονήθηκαν από την Χαμάς αλλά από το Ισραήλ.

Είπε επίσης ότι η επίθεση, η οποία, πρόσθεσε, σχεδιάστηκε μυστικά από την παλαιστινιακή ομάδα, θα έχει μακροχρόνιες συνέπειες. «Αυτή η ένδοξη επιχείρηση έχει προκαλέσει σεισμό όσον αφορά την ασφάλεια, τον στρατό, την πολιτική, τη διπλωματία, ακόμη και ψυχολογικά», είπε. «Θα έχει βαθιές στρατηγικές επιπτώσεις».

Στο Ισραήλ έχει σημάνει κόκκινος συναγερμός, ειδικά στα σύνορα με το Λίβανο σε περίπτωση που ο ηγέτης της Χεζμπολάχ δώσει το πράσινο φως στους φανατικούς υποστηρικτές του να μπουν στον πόλεμο.

Από τότε που η Χαμάς πραγματοποίησε τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ, σκοτώνοντας περισσότερους από 1.400 ανθρώπους, η Χεζμπολάχ έχει εντείνει τις επιθέσεις της στο Ισραήλ, το οποίο ανταποδίδει.

Το Ισραήλ προωθεί την χερσαία εισβολή του στη Γάζα, με στόχο την εξάλειψη της Χαμάς, ενώ ο αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν στην περιοχή έχει ξεπεράσει τους 9.000, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Η Χαμάς, εν τω μεταξύ, έχει επανειλημμένα καλέσει τους συμμάχους της να συμμετάσχουν στον αγώνα και πολλοί αναρωτιούνται αν η Χεζμπολάχ θα απαντήσει σε αυτές τις εκκλήσεις.

Η Χεζμπολάχ – η οποία, όπως και η Χαμάς, θεωρούνται τρομοκρατικές οργανώσεις είναι η μεγαλύτερη πολιτική και στρατιωτική δύναμη στον Λίβανο. Αυτό σημαίνει ότι οι αποφάσεις της ομάδας αντηχούν πολύ πέρα από τη βάση υποστήριξής της. Το πού βρίσκεται ο Νασράλα, όπως πάντα, παραμένει ένα μυστήριο.

ΠΗΓΗ newsit.gr