Ελληνική Δικαιοσύνη Επικαιρότητα

Δίκη Πισπιρίγκου – Κούγιας : «Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να ειρωνεύεται την κατηγορούμενη»

Με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας, Δημήτρη Γεωργακόπουλου και Δημήτρη Καράμπελα, συνεχίστηκε η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της μικρής Τζωρτζίνας Δασκαλάκη στον απόηχο της εισαγγελικής πρότασης – καταπέλτη με την οποία η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να κηρυχθεί ένοχη όπως κατηγορείται η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, σήμερα, δεν έδωσε το «παρών» στη δικαστική αίθουσα ενώ αντίθετα ο συνήγορος της, Αλέξης Κούγιας, βρισκόταν στο δικαστήριο και μάλιστα υπέβαλε δύο αιτήματα για τα πρακτικά, ζητώντας αφενός να υποβληθεί γραπτώς η εισαγγελική πρόταση και προαναγγέλλοντας πως θα προσφύγει στον Άρειο Πάγο, ζητώντας τον πειθαρχικό έλεγχο της εισαγγελέως.

«Δεν έχει κάνεις δικαίωμα να ειρωνεύεται την κατηγορούμενη. Πληροφορήθηκα ότι η ειρωνεία πήγε σύννεφο και από την πρόεδρο και από την εισαγγελέα. Ανέφερε η εισαγγελέας το πρωτοφανές «η Τζωρτζινα είχε την ατυχία να την έχει μητέρα» είπε ο Αλέξης Κούγιας, προαναγγέλλοντας και αστικά και τα ποινικά δικαστήρια για συκοφαντική δυσφήμιση από την εισαγγελέα της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Θα καταγγείλουμε την εισαγγελέα και ενώπιον των πειθαρχικών οργάνων του Αρείου Πάγου», είπε ο Αλέξης Κούγιας με την εισαγγελέα να απαντά: «να το κάνετε».

Ο κ. Κούγιας ζήτησε να κατατεθεί τώρα η αγόρευση της εισαγγελέως, «όπως γίνεται πάντα σε όλες τις δίκες. Αν δεν κατατεθεί γραπτώς η αγόρευση της δεν θα ξεκινήσω την αγόρευση μου».

Το δικαστήριο ομόφωνα απέρριψε το αίτημα με τον Αλέξη Κούγια να σχολιάζει: «Αν στη δικογραφία εισέλθει το οποιοδήποτε έγγραφο και ειδικά η πρόταση της εισαγγελέως, μετά το πέρας της διαδικασίας στο ακροατήριο η υπεράσπιση θα προσβάλει τα πρακτικά για πλαστότητα».

Νωρίτερα, στην αγόρευση του, ο Δημήτρης Γεωργακοπουλος, ζήτησε να κηρυχθεί ένοχη η κατηγορούμενη, αναλύοντας διεξοδικά τις μαρτυρίες που προέκυψαν που την ακροαματική διαδικασία, σε αντιδιαστολή με τους ισχυρισμούς της κατηγορούμενης. «Μέσα στο θάλαμο βρίσκονται οκτώ άτομα και όλοι λένε ότι η Τζωρτζίνα ήταν εξαρχής νεκρή και δεν ανένυψε» τόνισε ο δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη. Ο κ. Γεωργακόπουλος κατέληξε ότι για την υποστήριξη της κατηγορίας είναι ξεκάθαρο ότι «η κεταμίνη χορηγήθηκε από κατηγορουμένη λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι».

Στη συνέχεια, ακολούθησε η η αγόρευση του Δημήτρη Καράμπελα, επίσης δικηγόρου του Μάνου Δασκαλάκη, ο οποίος έκανε λόγο για μια υποδειγματική αποδεικτική διαδικασία κατά την οποία «δοκιμάστηκε» η ελληνική δικαιοσύνη.

Ο κ. Καράμπελας τόνισε ότι «πρόκειται για μία δίκη ιατρικού περιεχομένου» η οποία πρέπει να διερευνηθεί σε σχέση με όσα λάμβαναν χώρα στο σπίτι του ζευγαριού.

Ο κ. Καράμπελας τόνισε δε ότι «Δεν έχουμε να κάνουμε ένα δεμένο ζευγάρι αλλά ένα ζευγάρι σκοτωμένο πριν το Καραμανδάνειο. Το ίδιο και πριν το Αγλαΐα Κυριακού, ήταν σε διάσταση. Όσο κατηγορουμένη ήταν μαζί με Δασκαλάκη ήταν καλά. Όταν έφευγε ο Δασκαλάκης, θόλωνε, της γύριζε το μάτι. Ο τρόπος να τον κρατήσει ήταν ο χειρότερος, αυτός που δεν χωράει ανθρώπινος νους. Πριν το Καραμανδάνειο, η κατηγορουμένη, χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της. Για να τον φέρει πίσω, φτάνει στο έγκλημα. Έστω από σπόντα τα καταφέρνει».