Επικαιρότητα Καιρός

Εγκλωβισμένοι στο Λονδίνο 45 μαθητές του 1ου Λυκείου Βούλας λόγω κακοκαιρίας

Εγκλωβισμένοι στο Λονδίνο 45 μαθητές του 1ου Λυκείου Βούλας λόγω κακοκαιρίας

Εγκλωβισμένοι αλλά απόλυτα ασφαλείς είναι οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου της Βούλας που ταξίδεψαν στο Λονδίνο πριν τέσσερις ημέρες και επρόκειτο να επιστρέψουν στην Αθήνα απόψε τη νύχτα, με πτήση της British Airways.

H πτήση τους ακυρώθηκε για λόγους ασφαλείας λόγω του κύματος κακοκαιρίας «Ντένις» που έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε ολόκληρη την χώρα.

Οι 45 μαθητές και οι καθηγητές τους που είχαν ταξιδέψει στην βρετανική πρωτεύουσα σε εκπαιδευτική εκδρομή αναζητούν ξενοδοχείο για να διανυκτερεύσουν με την ελπίδα ότι αύριο θα βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες και θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα,

Για να γίνει αντιληπτό το τι ακριβώς επικρατεί στο αεροδρόμιο του Χίθροου στο Λονδίνο, δείτε το ακόλουθο βίντεο:

 

Ο πιλότος προσεγγίζει πλαγίως το αεροδρόμιο στο Λονδίνο, τη στιγμή που εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων έχουν ακυρωθεί εκατοντάδες πτήσεις στη Βρετανία.
Η προσπάθεια του πιλότου να επιτύχει ασφαλή προσγείωση κόβει την ανάσα, ενώ οι ριπές των ανέμων ξεπερνούν τα 200 χιλιόμετρα την ώρα.
Το αεροσκάφος της εταιρείας Etihad Airways παλεύει με τη θύελλα ενώ επιτυγχάνει ανορθόδοξη προσγείωση.
Στους τρεις ανέρχονται οι νεκροί από την κακοκαιρία, ενώ περί τις 170 πτήσεις ακυρώθηκαν σήμερα.
Στο Χίθροου καταγράφηκαν 26 ακυρώσεις δρομολογίων και 133 καθυστερήσεις, ενώ 68 πτήσεις ακυρώθηκαν στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ.