Επικαιρότητα Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Εκλογές 2023: Στο Προεδρικό Μέγαρο για τη διερευνητική εντολή ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκλογές 2023: Στο Προεδρικό Μέγαρο για τη διερευνητική εντολή ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Θεωρώ χρέος μου να ξεπεράσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το εμπόδιο της απλής αναλογικής και προτίθεμαι να σας επιστρέψω την διερευνητική εντολή το απόγευμα, ώστε να κάνουμε εκλογές, ενδεχομένως και στις 25 Ιουνίου», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την οποία και παρέλαβε την πρώτη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης μετά τις χθεσινές (21.05.2023) εκλογές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η χώρα χρειάζεται όσο το δυνατόν συντομότερα ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας και επέμενε ότι «το καλύτερο για τη χώρα είναι να συζητήσουμε για τα πραγματικά προβλήματα, πως θα αυξήσουμε τους μισθούς και πως θα στηρίξουμε το κοινωνικό κράτος, αλλά και να μιλήσουμε για τις προκλήσεις και τα θέματα που αφορούν στη νέα γενιά». Ο Κυρ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε το χθεσινό αποτέλεσμα των εκλογών προωθητικό βήμα ωριμότητας ενώ επανέλαβε πως από το αποτέλεσμα της κάλπης είναι σαφές ότι δεν προκύπτει προϋπόθεση για τον σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή.

Εκλογές 2023: Στο Προεδρικό Μέγαρο για τη διερευνητική εντολή ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε στην κ. Σακελλαροπούλου την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η συμμετοχή των πολιτών σε αυτές τις εκλογές αυξήθηκε σε σχέση με τις εκείνες του 2019, την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι συμμετείχαν ομογενείς μας, αλλά και για το γεγονός ότι τα αποτελέσματα των εκλογών εκδόθηκαν σε χρόνο-ρεκόρ.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε υποδεχόμενη τον Κυρ. Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο ότι πριν από λίγο ο Πρόεδρος της Βουλής της παρέδωσε τα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα και ότι κάλεσε τον πρωθυπουργό για να του παραδώσει την πρώτη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.