Επικαιρότητα ΚΙΝΑΛ

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Πώς από 84 υπογραφές «έμεινε» με 82 ο Γιώργος Παπανδρέου

Ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Αιγύπτου: Πέφτουν υπογραφές για τη συμφωνία
Πώς ο πρώην πρωθυπουργός έμεινε με 82 από τις 84 υπογραφές μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, που αρχικώς είχε καταθέσει

Αρχικώς 84, τελικώς 82 οι υπογραφές που έγιναν δεκτές για την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, καθώς στο σκέλος των υπογραφών υπάρχει παρασκήνιο.

Ο πρώην πρωθυπουργός κατέθσε 84 υπογραφές μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ωστόσο μετά από εξέτασή τους από την αρμόδια επιτροπή «κόπηκαν» δύο από αυτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μία υπογραφή φαίνεται πως συνοδευόταν από ελλιπή στοιχεία. Το αποτέλεσμα ήταν το εν λόγω άτομο να κληθεί από την αρμόδια επιτροπή και σε επικοινωνία που είχαν μαζί του δήλωσε ότι δεν στηρίζει την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου.

Κόπηκε η υπογραφή Παπανδρέου που στήριζε τον εαυτό του

Η δεύτερη υπογραφή που «κόπηκε» ήταν του ίδιου του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου που ως μέλος της ΚΠΕ υπέγραψε για τον… εαυτό του. Ενημερώθηκε σχετικά πως κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται και έμεινε τελικά με 82 υπογραφές.

Υπενθυμίζεται πως για να κηρυχθεί κάποιος επισήμως υποψήφιος και να διεκδικήσει την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής πρέπει να έχουν υπογράψει 5.000 μέλη ή τουλάχιστον 45 μέλη της ΚΠΕ.

Οι υπογραφές των υποψηφίων

Πρώτος σε υπογραφές ήταν ο Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος καταθέτοντας 20.000, δήλωσε ότι «η ανανέωση είναι όχι μόνο πολιτικό και κοινωνικό αίτημα, αλλά και βασική προϋπόθεση για την αναγέννησή μας».

«7000 τιμητικές υπογραφές, ένα ευχαριστώ είναι λίγο», ανέφερε ο Παύλος Χρηστίδης ο οποίος έστειλε μήνυμα για «restart για την μεγάλη Δημοκρατική και Προοδευτική παράταξη με όραμα και σχέδιο απέναντι στη συντήρηση».

Από την πλευρά του ο Παύλος Γερουλάνος με τις 6.245 υπογραφές πολιτών, έκανε λόγο για «πολίτες, που θέλουν να δουν την προοδευτική παράταξη να γίνεται ξανά δύναμη ελπίδας».

Ο Γιώργος Παπανδρέου συγκέντρωσε 83 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής και έθεσε στη διάθεση της Επιτροπής πάνω από 20.000 μέλη και φίλους, ο Χάρης Καστανίδης κατέθεσε 8.393, και ο Ανδρέας Λοβέρδος κατέθεσε 5.200 μελών του μητρώου, 1.000 νέων μελών και 8.000 από πολίτες.