Ελλάδα Επικαιρότητα

Εκρηκτικό «κοκτέιλ» ζέστης, σκόνης και νοτιάδων σήμερα και αύριο – 28άρια στην Κρήτη και 25άρια στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο

Ένα εκρηκτικό «κοκτέιλ» ζέστης, αφρικανικής σκόνης και ισχυρών νοτιάδων συνθέτει το σκηνικό του καιρού σήμερα, Τετάρτη (27.03.24), με το θερμόμετρο στην Κρήτη να «αγγίζει» τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Λίγα 24ωρα πριν το τέλος του Μαρτίου οι υψηλές θερμοκρασίες, ειδικά στην Κρήτη, θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού σήμερα και αύριο, Πέμπτη, ενώ η ατμόσφαιρα αναμένεται αποπνικτική λόγω της αφρικανικής σκόνης.

Σύμφωνα  με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, υψηλές συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης αναμένονται την Τετάρτη και την Πέμπτη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας.

Στους παρακάτω χάρτες παρουσιάζονται οι συγκεντρώσεις σκόνης κοντά στην επιφάνεια στις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης και στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης.

 

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο, την Πέμπτη θα εκδηλωθούν λασποβροχές, αλλά στη συνέχεια ο καιρός θα καθαρίσει.

Ο ίδιος πάντως τονίζει ότι οι υψηλές θερμοκρασίες θα παραμείνουν για ημέρες, τουλάχιστον έως την ερχόμενη Τρίτη (03.04.24).

Μάλιστα, όπως προβλέπει ο κ. Γιαννόπουλος, η θερμοκρασία θα υποχωρήσει λίγο αύριο, ωστόσο το Σαββατοκύριακο το θερμόμετρο στην Αθήνα αναμένεται να φτάσει ακόμη και τους 25 βαθμούς Κελσίου.

ΠΗΓΗ newsit.gr