Ενοπλες Συγκρούσεις Επικαιρότητα

EKTAKTH EIΔΗΣΗ: Iρανικά πλοία εκτόξευσαν πυραύλους κατά αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ – «Κόλαση» στον Περσικό Κόλπο – Βίντεο

EKTAKTH EIΔΗΣΗ: Iρανικά πλοία εκτόξευσαν πυραύλους κατά αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ – «Κόλαση» στον Περσικό Κόλπο – Βίντεο

Πολεμικά πλοία που ανήκουν στην Ιρανική Φρουρά της Επανάστασης εκτόξευσαν πυραύλους κατά του αμερικάνικου αεροπλανοφόρου John Stennis, που εισήλθε στα ύδατα του Περσικού Κόλπου την Παρασκευή για πρώτη φορά μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Tην συγκεκριμένη είδηση την μεταφέρει το Associated Press, όπως και το Αραβικό RT.

Οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι πλοία που ανήκουν στην Ιρανική Φρουρά της Επανάστασης εκτόξευσαν πυραύλους στο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ John Stennis.

Τα ιρανικά πλοία παρακολουθούσαν στενά τον αεροπλανοφόρο και την ομάδα των πλοίων που το συνόδευαν, εκτόξευσαν πυραύλους ενώ πέταξαν drone κοντά του σύμφωνα με το πρακτορείο.

«Προσπαθούμε να κάνουμε τις επιχειρήσεις μας απρόβλεπτες σε μεγαλύτερο βαθμό », δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πέμπτου Στόλου των ΗΠΑ στο Μπαχρέιν. «Ταυτόχρονα, είναι στρατηγικά προβλέψιμες για συμμάχους.», αναφέρει το dimpenews

Η ομάδα των σκαφών που συνοδεύουν τον John Stennis περιλαμβάνει τον εκτοξευτή ρουκετών Mobile Bay, τα καταδρομικά Decatur και Metscher καθώς και ένα υποβρύχιο. Αυτή είναι η πρώτη είσοδος αμερικανικού αεροπλανοφόρου στον Κόλπο μετά την ανακοίνωση της απόσυρσης των ΗΠΑ από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Δείτε βίντεο από το αραβικό RT

 

Δείτε twitter

https://twitter.com/ELINTNews/status/1076222570670764032