Ενοπλες Συγκρούσεις Επικαιρότητα

ΕΚΤΑΚΤΟ: Σε κατάσταση πολέμου τέθηκε το Πακιστάν – Ετοιμάζει σαρωτικό πλήγμα η Ινδία – Απέπλευσε & ο Στόλος! (βίντεο)

ΕΚΤΑΚΤΟ: Σε κατάσταση πολέμου τέθηκε το Πακιστάν - Ετοιμάζει σαρωτικό πλήγμα η Ινδία - Απέπλευσε & ο Στόλος! (βίντεο)

Η ηγεσία των πακιστανικών Ενόπλων Δυνάμεων έθεσε την χώρα σε κατάσταση πολέμου για τις επόμενες 48 ώρες με τις δύο πυρηνικές υπερδυνάμεις να κλιμακώνουν για πρώτη φορά εδώ και χρόνια σε τέτοιο επίπεδο και ένταση με αλληλο-καταρρίψεις μαχητικών και βομβαρδισμούς στόχων στο έδαφος.

Οι αναφορές απ’ όλες τις πηγές δείχνουν ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης ασφαλείας μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν.

Αυτό που τρομάζει όμως, είναι πως τέθηκαν σε κατάσταση ετοιμότητας και οι πυρηνικές στρατηγικές δυνάμεις των δύο κρατών με τον Στόλο της Ινδίας να έχει αποπλεύσει.

“Ελπίζουμε η Ινδία να αντιληφτεί πως η κατάσταση έχει άσχημα επιδεινωθεί” ανέφεραν πακιστανικές πηγές που αποκάλυψαν την σύγκλιση του εθνικού συμβουλίου Διοίκησης και Ελέγχου των πυρηνικών στρατηγικών δυνάμεων..

Πηγές του Πακιστάν φοβούνται μήπως το Νέο Δελχί ετοιμάζει ένα είδος “ναυτικού αποκλεισμού” στο Καράτσι και γι αυτό ενεργοποιήθηκαν αντιπλοικοί πύραυλοι Exocet, ενώ τέθηκαν σε readiness 1 λεπτού μαχητικά JF-17 και Mirage.

Ολες οι αεροπορικές βάσεις του Πακιστάν έχουν τεθεί σε κατάσταση “κόκκινου συναγερμού” δηλαδή κατάσταση πολέμου. Το ίδιο ισχύει για τις υποδομές της πολιτικής προστασίας και τα νοσοκομεία της χώρας.

Υπάρχει έντονη κινητικότητα στην αεροπορική βάση Rajkot στην περιοχή Gujarat στην Ινδία.

Ο υπουργός Άμυνας της Ινδίας, Nirmala Sitharaman, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Bipin Rawat, ο Α/ΓΕΑ, Marshal Birender Singh Dhanoa και ο Α/ΓΕΝ, Sunil Lanba, προχώρησαν στην λήψη πολεμικών μέτρων μετά την συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας.

Ενα είναι σίγουρο:

Η Ινδία θα πλήξει ξανά στόχους στο Πακιστάν απόψε.

“Η σημερινή πράξη της Αεροπορίας του Πακιστάν θα αντιμετωπισθεί ως στρατιωτική πράξη επιθετικότητας” ανέφερε η ανακοίνωση της Ινδίας.

Συνεπώς θα υπάρξει πράξη αντεκδίκησης.

Προς αυτό το σκοπό, μετασταθμεύουν μαχητικά Su-30MKI από την βάση Hamwara AFS στην Srinagar AFS. 

Από την πλευρά του Πακιστάν, ο υπουργός Εξωτερικών, ενημερώθηκαν από το γενικό επιτελείο στατού και μίλησε με τους ομολόγους του σε Κίνα, Ιράν, Σαουδική Αραβία.

Ο ΥΠΕΞ, Shah Mehmood Qureshi, ζήτησε από το πακιστανικό έθνος να “μείνει ενωμένο και σε συναγερμό απόψε” καθώς αναμένεται κτύπημα της Ινδίας είτε από θάλασσα είτε από την χερσαία πλευρά.

Η αστυνομία στο Καράτσι έδωσε διαταγή να παραμείνουν όλοι στις θέσεις τους καθόλη την διάρκεια της νύχτας και να ετοιμαστούν τα καταφύγια στον βόρειο και κεντρικό τομέα.

Ταυτόχρονα νοσοκομεία άρχισαν να βάφονται στις σκεπές ώστε να μην αποτελέσουν στόχοι βομβαρδισμών. Πρωτοφανείς εικόνες από το Kashmir.

Υπάρχουν πληροφορίες για ανταλλαγές πυρών στον τομέα Akhnoor του Jammu.

Σύμφωνα με το Νέο Δελχί,  οι χερσαίες δυνάμεις της χώρας έλαβαν διαταγή για πολεμική κινητοποίηση. Ο εθνικός δρόμος από το Νέο Δελχί προς Bathinda έχει σχεδόν κλείσει από την μεταφορά αρμάτων μάχης και πυροβολικού και στις δύο λωρίδες.

Πολλοί κάτοικοι στο Κασμίρ από την πακιστανική πλευρά εκκενώνουν την περιοχή από την συνοριακή πόλη Chakoth περίπου 3 χιλμ από το LoC.

Το περίεργο είναι πως δεν υπάρχει καμία ουσιαστική δυτική αντίδραση. Δεν έχουν εμπλακεί Κίνα-Ρωσία και ΗΠΑ στην ινδο-πακιστανική σύγκρουση….

ΕΚΤΑΚΤΟ: Σε κατάσταση πολέμου τέθηκε το Πακιστάν - Ετοιμάζει σαρωτικό πλήγμα η Ινδία - Απέπλευσε & ο Στόλος! (βίντεο)