Ενοπλες Συγκρούσεις Επικαιρότητα

EKTAKTO – Σφοδρή επίθεση του Ισραήλ στη Συρία: Μπαράζ ισραηλινών πυραύλων κατά Ιρανικών θέσεων – Πολλαπλές εκρήξεις

ΚΥΣΕΑ: Μένει Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο Ε.Αποστολάκης

Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσε σφοδρή πυραυλική επίθεση στην περιοχή Wadi Al-‘Ayoun της επαρχίας Masyaf, σήμερα, χτυπώντας αρκετές τοποθεσίες.

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή στο κοντινό Mhardeh, τουλάχιστον πέντε πύραυλοι χτύπησαν την περιοχή Wadi Al-‘Ayoun, προκαλώντας μια σειρά από ισχυρές εκρήξεις που ακουγόταν σε όλη την Hama, την ανατολική Latakia και την ανατολική Tartous.

Η πηγή δήλωσε ότι η Συριακή Αεροπορική Άμυνα προσπάθησε να αποφύγει την επίθεση. Ωστόσο, οι ισραηλινοί πύραυλοι κατάφεραν να επιτύχουν τους επιδιωκόμενους στόχους τους.

Η ίδια στρατιωτική πηγή ανέφερε πως τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τέσσερις άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά ως αποτέλεσμα της ισραηλινής επίθεσης στην περιοχή Masyaf του κυβερνείου της Χάμα.

Επιπλέον, αναφέρθηκε ισχυρή έκρηξη από την μεγάλη παράκτια πόλη Baniyas στο Tartous Governorate.

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Τρίτης στην κεντρική Συρία, καθώς πολλαπλές εκρήξεις σημειώθηκαν κοντά στην πόλη Χάμα, στην ομώνυμη επαρχία.

Πολλαπλές εκρήξεις σημειώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) στην επαρχία Χάμα, στην κεντρική Συρία.

Ανταποκριτής της συριακής κρατικής τηλεόρασης σημείωσε πως οι «αρχικές αναφορές» υποδηλώνουν ότι οι εκρήξεις ήταν «επιθετικές».

Από την πλευρά του, το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ισχυρίστηκε πως οι εκρήξεις ακούστηκαν στην περιοχή ανάμεσα στις πόλεις Μασγιάφ και Γάντι αλ-Ουγιούν, κοντά στην πόλη Χάμα.