Αεροπορικά Ατυχήματα Επικαιρότητα

Τραγωδία στη Φωκίδα: Νεκροί και οι δύο επιβάτες μετά από πτώση μονοκινητήριου αεροσκάφους

Τέλος εποχής: Πουλήθηκε σε fund του εξωτερικού η ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Τραυματισμένος απεγκλωβίστηκε ο δεύτερος επιβαίνων

H πτώση του μονοκινητήριου αεροπλάνου σημειώθηκε λίγο μετά τις 16.00 στην περιοχή Σκάλωμα στη Φωκίδα. Στο αεροσκάφος επέβαιναν δύο άτομα και σύμφωνα με την αρχική ανακοίνωση της πυροσβεστικής, απολογισμός ήταν ένας νεκρός και ένας τραυματίας.

Όπως όμως έγινε αργότερα γνωστό, νεκροί είναι και οι δυο επιβαίνοντες του μονοκινητήριου αεροσκάφους. Ο ένας εκ των δυο αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου με σοβαρά τραύματα όπου και κατέληξε. Ο δεύτερος απεγκλωβίστηκε από το αεροσκάφος, διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Στις πρώτες εικόνες από τοπικά ΜΜΕ βλέπουμε να έχει διαλυθεί το πιλοτήριο, τα δύο φτερά, ενώ στο ουραίο του τμήμα, δεν έχουν σημειωθεί μεγάλες καταστροφές. Πιθανώς το αεροπλάνο να προσπάθησε να κάνει αναγκαστική προσγείωση στον επαρχιακό δρόμο.

Το αεροσκάφος πετούσε από το κάστρο Ευβοίας προς το Μεσολόγγι. Στην περιοχή, σύμφωνα με πληροφορίες, επικρατούσε πολύ δυνατός αέρας. Ο ένας από τους δύο επιβαίνοντες ήταν απόστρατος σμήναρχος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η κυκλοφορία στον επαρχιακό δρόμο διακόπηκε από την πρώτη στιγμή. Στο σημείο βρέθηκαν γρήγορα 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα. Τα αίτια της πτώσης παραμένουν μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστα.