Ελλάδα Επικαιρότητα

Ελένη Τοπαλούδη: Ικανοποιημένη με την πρόταση της εισαγγελέως η μητέρα της – «Τα ισόβια, όμως, να είναι ισόβια»

Ελένη Τοπαλούδη: Ικανοποιημένη με την πρόταση της εισαγγελέως η μητέρα της – «Τα ισόβια, όμως, να είναι ισόβια»

Δηλώσεις μετά την γνωστοποίηση της πρότασης της εισαγγελέως έκανε η μητέρα της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη.
Την ενοχή και των δύο δραστών της δολοφονίας και του βιασμού της Ελένης Τοπαλούδη, που δικάζονται σε δεύτερο βαθμό πρότεινε η εισαγγελέας του Μεικτού Εφετείου Αθηνών.

Για ισόβια που «πρέπει να είναι πραγματικά ισόβια και όχι ποινές-χάδια» μίλησε ξανά η μητέρα της Ελένης, Κούλα Αρμουτίδου. «Οι στυγεροί δολοφόνοι όταν θα ξέρουν ότι θα μπουν μέσα στη φυλακή και δεν θα ξαναδούν το φως του ήλιου παρά μόνο στον χώρο της φυλακής ίσως συμμαζευτούν», είπε χαρακτηριστικά.

Η ίδια μάλιστα αναφέρθηκε στο ζήτημα των γυναικοκτονιών, το οποίο όπως ανέφερε “κατάντησαν πραγματική μάστιγα” ενώ δήλωσε συγκλονισμένη από τη γυναικοκτονία της φαρμακοποιού στην Καβάλα, μητέρας δύο παιδιών.

«Δεν έχει κανείς δικαίωμα να αφαιρεί μια ανθρώπινη ζωή».

Η κυρία Αρμουτίδου ζήτησε έχει άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη, τόσο η ίδια όσο και οι υπόλοιπες μητέρες των κοριτσιών που έπεσαν θύματα γυνακοκτονίας.

Αναλυτικά η δήλωση της Κούλας Αρμουτίδου
«Η πρόταση της εισαγγελέως μας ικανοποιεί σαν οικογένεια και εμένα και τον πατέρα της Ελένης γιατί δυστυχώς αυτοί είναι οι νόμοι του κράτους της ελληνικής πολιτείας. Είναι 16 χρόνια για τη δολοφονία και 15 για τον βιασμό του παιδιού μου», είπε η μητέρα της αδικοχαμένης Ελένης.

«Όχι ποινές χάδια»
Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Εγώ θα ήθελα όμως σε τέτοιες στυγνές δολοφονίες τα ισόβια να είναι πραγματικά ισόβια και όχι ποινές χάδια. Γιατί για εμένα τα 16 χρόνια δεν είναι τίποτα. Τα ισόβια όμως οι στυγεροί δολοφόνοι όταν θα ξέρουν ότι θα μπουν μέσα στη φυλακή και δεν θα ξαναδούν το φως του ήλιου παρά μόνο στον χώρο της φυλακής ίσως συμμαζευτούν.

Οι γυναικοκτονίες κατάντησαν πραγματική μάστιγα. Κάθε μήνα σχεδόν δολοφονείται μια κοπέλα, μια γυναίκα, μια μάνα, όπως είχαμε και αυτή την φοβερή περίπτωση στην Καβάλα που με έχει συγκλονίσει.

Μέχρι πότε ο άντρας θα θεωρεί κτήμα του τη γυναίκα; Επιτέλους να σταματήσει όλο αυτό και να μπορεί και ένας άντρας να δέχεται το “όχι” της γυναίκας του. Κανείς δεν αφήνει μια πολύ όμορφη σχέση και φεύγει.

Όταν είναι υγιής και αξιοπρεπής και όταν περνάμε καλά δεν φεύγουμε. Κι εγώ απορώ, ο άντρας δεν έχει μάθει να στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις;

Επειδή δηλαδή παίρνει μια γυναίκα θα πρέπει να την έχει κτήμα ες αεί; Δεν έχει κανείς δικαίωμα να αφαιρεί μια ανθρώπινη ζωή. Και αυτό που θέλω πραγματικά και το ζητάω και εγώ και όλες οι μάνες των αδικοχαμένων ψυχών είναι εδώ και τώρα συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας. Τον παρακαλάω πάρα πολύ. Δεν μπορεί να έχουν δικαιώματα στην ελληνική κοινωνία μόνο οι δολοφόνοι των παιδιών μας και όχι εμείς σαν μάνες των αδικοχαμένων κοριτσιών και γυναικών.

Εδώ και τώρα συνάντηση με τον κύριο Μητσοτάκη και τους αρχηγούς των κομμάτων. Αυτές τις μέρες θα είμαι εδώ και δίπλα μου έχω πάρα πολλές μάνες που το ζητούν επίμονα. Έχουμε κι εμείς δικαιώματα επιτέλους».

ΠΗΓΗ in.gr