Επικαιρότητα Υγεία

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Έρχεται νέα προειδοποίηση από τον FDA για το σύνδρομο Guillain-Barré

Υψηλό σάκχαρο: 16 τροφές που πρέπει να αποφεύγετε (video)

Έχουν καταγραφεί περίπου 100 αναφορές στις ΗΠΑ

ΗΥπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ ετοιμάζεται να ανακοινώσει μια νέα προειδοποίηση για το εμβόλιο Johnson & Johnson λέγοντας ότι έχει συνδεθεί με μια σοβαρή αλλά σπάνια παρενέργεια που ονομάζεται σύνδρομο Guillain-Barré, στην οποία το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στα νεύρα.

Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά της η Washingtonpost, καθώς έχουν καταγραφεί περίπου 100 αναφορές του Guillain-Barré μετά τη χορήγηση 12,8 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου Johnson & Johnson στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα συγκεκριμένα περιστατικά έχουν αναφερθεί σε μεγάλο βαθμό περίπου δύο εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό και κυρίως σε άνδρες, πολλοί από 50 ετών και άνω.

Οι υποθέσεις Guillain-Barré αναμένεται να συζητηθούν στο πλαίσιο μιας προσεχούς συνεδρίασης της συμβουλευτικής επιτροπής για τις πρακτικές ανοσοποίησης του CDC.

Το σύνδρομο Guillain-Barré εμφανίζεται συνήθως με ρυθμό περίπου 60 έως 120 περιστατικών κάθε εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του CDC. Το δημοσίευμα αναφέρει πως η αιτία του συνδρόμου δεν είναι πλήρως κατανοητή. Συχνά ακολουθεί λοίμωξη με ιό, συμπεριλαμβανομένης της γρίπης, ενώ κάθε χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, περίπου 3.000 έως 6.000 άτομα αναπτύσσουν την ασθένεια.

Οι περισσότεροι άνθρωποι αναρρώνουν πλήρως, αλλά μερικοί έχουν μόνιμη βλάβη στα νεύρα, σύμφωνα με το CDC, με τα άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο.