Επικαιρότητα Κρήτη

Επέτειος Πολυτεχνείου στην Κρήτη με μπαράζ προσαγωγών, συλλήψεις και 300άρια

Επέτειος Πολυτεχνείου στην Κρήτη με μπαράζ προσαγωγών, συλλήψεις και 300άρια

Τέσσερις συλλήψεις σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο

Συλλήψεις, προσαγωγές και διοικητικά πρόστιμα είχαμε το βράδυ της Τρίτης με αφορμή τις συγκεντρώσεις που είχαν προγραμματιστεί τόσο στο Ηράκλειο, όσο και σε Χανιά και Ρέθυμνο  για τον εορτασμό της επετείου  του Πολυτεχνείου.
Στην Κρήτη είχαμε συνολικά τέσσερις συλλήψεις, 127 προσαγωγές, ενώ επιβλήθηκαν και 115 διοικητικά πρόστιμα.

1

Μπορεί στο Ηράκλειο η συγκέντρωση να μην πραγματοποιήθηκε τελικά, ωστόσο ένταση επικράτησε στο κέντρο όταν εμφανίστηκαν μικρές ομάδες των διαδηλωτών στην πλατεία Ελευθερίας και πέριξ αυτής, και άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο προχώρησαν σε “προληπτικές” προσαγωγές.

1

Ειδικότερα, στο Ηράκλειο έγιναν 69 προσαγωγές ενώ σε δύο περιπτώσεις είχαμε και συλλήψεις. Επιπλέον σε 53 άτομα επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα.

Την ίδια ώρα, στο Ρέθυμνο οι αρχές προχώρησαν σε 51 προσαγωγές, 53 διοικητικά πρόστιμα και δύο συλλήψεις, η μία για απείθεια και αντίσταση και για αντίσταση η δεύτερη.

Τέλος στα Χανιά -που βρέθηκαν και εκείνα σε αστυνομικό κλοιό από νωρίς- είχαμε 7 προσαγωγές και 9 διοικητικά πρόστιμα.

Στην ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνση Κρήτης αναφέρεται:

“50 άτομα, την 17.20 ώρα στα Χανιά, συγκεντρώθηκαν από διάφορα σημεία του Ενετικού Λιμένα, στην οδό  Νικηφόρου Φωκά και εγκλωβίστηκαν από τις υπάρχουσες στο χώρο αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να αποτραπεί η πορεία προς την Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και μετά από λίγο αποχώρησαν ειρηνικά.

Επιβλήθηκαν 9 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και πραγματοποιήθηκαν 7  προσαγωγές από την ευρύτερη περιοχή της πόλης των Χανίων.

70 άτομα, την 15.00 ώρα στο Ρέθυμνο, συγκεντρώθηκαν ξαφνικά από διάφορα σημεία, στον οδικό κόμβο Θεοτοκοπούλου – Πορτάλιου (περιοχή Καλλιθέας) και εγκλωβίστηκαν από τις υπάρχουσες στο χώρο αστυνομικές δυνάμεις με αποτέλεσμα να αποτραπεί η  πραγματοποίηση πορείας.

Πραγματοποιήθηκαν 2 συλλήψεις και 51 προσαγωγές ενώ επιβλήθηκαν 53 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ.

Στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκαν 2 συλλήψεις και 69 προσαγωγές, ενώ επιβλήθηκαν 53 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ, με αποτέλεσμα την αποτροπή πραγματοποίησης συγκέντρωσης”.
1

ΠΗΓΗ