Ελλάδα Επικαιρότητα

Επίδομα ελεημοσύνης 300 ευρώ στο κάθε στέλεχος των ΕΔ λόγω «μη λήψης αδειών»

Δείτε live τον νέο φωτισμό της Ακρόπολης και τον χαιρετισμό του Μητσοτάκη

Με επίδομα ελεημοσύνης θέλει η κυβέρνηση να «αποζημιώσει» το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που δεν πήρε τις θερινές του άδειες, εξαιτίας της κρίσης στο Αιγαίο. 

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε έκτακτο κονδύλι ύψους 15.000.000 ευρώ, για την οικονομική ενίσχυση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο εγκρίθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και σύμφωνα με την εισήγηση της Στρατιωτικής Ηγεσίας.

Το ποσό αυτό μπορεί να φαντάζει μεγάλο, όμως στην πραγματικότητα είναι ένα ποσό περίπου 300 ευρώ για κάθε στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων, ένα ποσό που μοιάζει ακόμα μικρότερο αν αναλογιστούμε τα πόσα χρήματα έχουν χάσει εξαιτίας των μνημονίων που έχει υπογράψει την τελευταία δεκαετία η εκάστοτε κυβέρνηση. 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αυτό το ποσό ανέρχεται σε περίπου 18.000 ευρώ καθ’ έτος για το κάθε άτομο.

Η κυβέρνηση προσπαθεί και σε αυτό τον τομέα με «μπαλώματα» να καλύψει τα κενά που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας των τόσων χρόνων μνημονιακής πολιτικής, δίνοντας δηλαδή ένα ευτελές επίδομα για να τους αποζημιώσει για την ανάκληση των θερινών αδειών.

Με πρωτοβουλία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και σύμφωνα με την εισήγηση της στρατιωτικής ηγεσίας,…

Δημοσιεύτηκε από Νίκος Παναγιωτόπουλος στις Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020