Επικαιρότητα ΚΚΕ

Επιμένει ο Δημήτρης Κουτσούμπας – Έφερε φωτογραφίες διαφημίσεων για «sugar daddies» στη Βουλή

Mε φωτογραφίες από τις πλατφόρμες των sugar daddies και καταγγελίες για την “σαπίλα του καπιταλισμού” επιχείρησε να απαντήσει ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στα κόμματα που τον καλούν να ζητήσει συγνώμη για την χθεσινή (07/03/2024) σεξιστική του αναφορά ότι “οι φοιτήτριες θα αναζητούν sugar daddies για να πληρώνουν τα δίδακτρα στα Πανεπιστήμια”. 

Ο κ. Κουτσούμπας παρά την κατακραυγή επέλεξε να απαντήσει στην επετειακή συνεδρίαση της Ολομέλειας για την Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας λέγοντας για τους sugar daddies λέγοντας ότι “το ΚΚΕ ξέρετε δεν έκλεισε ποτέ τα μάτια στην εκμετάλλευση. Πάντα την κατήγγειλε. Πάντα την αποκάλυπτε μιλώντας με ονόματα. Το ίδιο έκανε και χθες στην Βουλή. Γιατί ορισμένοι εμφανίζονται σοκαρισμένοι; Γιατί αυτό που ενοχλεί δεν είναι η πραγματικότητα αλλά η καταγγελία και η αποκάλυψή της. Δεν ενοχλείστε για όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας αλλά ενοχλείστε όταν βγαίνουν στην επιφάνεια και βάζουν εσάς να απολογείστε για το σάπιο σύστημά σας. Γιατί δεν καταγγέλλετε το ότι κυκλώματα, ολόκληρες εταιρείες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν με αυτό τον τρόπο φοιτήτριες και φοιτητές για να πληρώνουν τα υψηλά δίδακτρα στις Σχολές τους στις χώρες της ανεπτυγμένης Ευρώπης”.

Ο κ. Κουτσούμπας δείχνοντας φωτογραφείς από τις πλατφόρμες των sugar daddies και σχετικές διαφημίσεις από την Σουηδία και από την Δανία είπε “τις βλέπετε κυρίες και κύριοι βουλευτές; Τις καταθέτω στα Πρακτικά” και συμπλήρωσε “αυτούς τους αλητήριους εμπόρους λευκής σαρκός καταγγείλαμε και όχι φυσικά τις γυναίκες θύματα της εκμετάλλευσης”.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ αντεπιτέθηκε στα κόμματα που τον εγκάλεσαν λέγοντας “αντί να καταγγείλετε όλους αυτούς, καταγγέλλετε το ΚΚΕ, αλλά αυτό είναι το πρόβλημά σας. Μην τυχόν και αποκαλυφθεί αυτή η σαπίλα του δήθεν όμορφου αγγελικά πλασμένου κόσμου σας”.

“Εμείς” είπε “μπορούμε να απευθυνόμαστε στις νέες κοπέλες, να τις κοιτάμε στα μάτια και να τις καλούμε να πορευτούμε μαζί στους αγώνες για να διαμορφώσουμε ρωγμές στο τοίχος που ορθώνει η σύγχρονη σαπίλα του καπιταλισμού”.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι “όσο η Κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Αριστερά και άλλοι εδώ μέσα, με αφορμή την σημερινή ημέρα να εμφανιστούν υπερασπιστές των δικαιωμάτων των Γυναικών και της λεγόμενης Ισότητας των φίλων, έχουν διαμορφώσει μια κόλαση με τις πολιτικές του για τις Γυναίκες των εργατικών, λαϊκών δυνάμεων” και κατέληξε: “Πάψτε να υπερασπίζεστε την σαπίλα, την διαφθορά, τον εκφυλισμό, την οικονομική εξάρτηση και εκμετάλλευση των Γυναικών. Ναι, όλοι σας εδώ μέσα προσπαθείτε να κρύψετε ότι ενιαία υπερασπίζεστε κατευθύνσεις Οδηγίες της ΕΕ που έχει στρατηγική ενάντια των Γυναικών και τις καλείτε να συμφιλιωθούν”.