Επικαιρότητα Εσωτερική Ασφάλεια

«Επιστρέφει» η ομάδα ΔΕΛΤΑ για τους κουκουλοφόρους στα Εξάρχεια

Λεμεσός: Νεκρή γυναίκα που οδηγούσε ηλεκτρικό πατίνι

Επανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ – ενδεχομένως και με διαφορετική ονομασία- από τον Νοέμβριο σχεδιάζουν στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ως…απάντηση στις αλλεπάλληλες επιθέσεις κουκουλοφόρων αντιεξουσιαστών, οι οποίοι χθες έφτασαν στο σημείο να ρίξουν μέχρι και… μπιντέδες από… ταράτσες κατά των αστυνομικών των ΜΑΤ στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με στελέχη του αρχηγείου, η νέα ομάδα ΔΕΛΤΑ θα στελεχωθεί με περίπου 250 αστυνομικούς από τις προλήψεις των 1.500 ειδικών φρουρών που προορίζονταν για την άμεση ενίσχυση της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί με το διαγωνισμό στις αρχές Νοεμβρίου. Ολα αυτά την ώρα που χθες τα ξημερώματα έγιναν ακόμη δύο επιθέσεις αντιεξουσιαστών, οι οποίοι έριξαν ακόμη και… μπιντέδες (σ.σ.: όπως και πέτρες αλλά και μάρμαρα) κατά των αστυνομικών των ΜΑΤ σε μια προσπάθεια να τους τραυματίσουν – ευτυχώς χωρίς αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν περίπου στις δώδεκα όταν γύρω στους 100 αντιεξουσιαστές έριξαν πάνω από 60 μολότοφ και αντικείμενα στους αστυνομικούς που βρίσκονταν στην οδό Σπυρίδωνος Τρικούπη. Αντίστοιχη επίθεση έγινε και κατά των ΜΑΤ στη συμβολή των οδών Σουλτάνη και Θεμιστοκλέους. Οπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, έγιναν δύο προσαγωγές ατόμων, τα οποία μεταφέρθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και μετά την εξέτασή τους δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους και αφέθηκαν ελεύθερα. Τα επεισόδια σύμφωνα με τις ίδιες αστυνομικές πηγές διήρκεσαν μια ώρα.

Χθες επικράτησε προβληματισμός στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, καθώς δεν έγιναν συλλήψεις κουκουλοφόρων αντιεξουσιαστών. Ηδη έχουν δοθεί εντολές, όπως αποκάλυψε ο «Ε.Τ.» του περασμένου Σαββάτου, για τη σύσταση ειδικών μικτών ομάδων συλλήψεων, οι οποίες θα αποτελούνται από αστυνομικούς Αμεσης Δράσης, της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., της Ασφάλειας, των ΜΑΤ αλλά και της ΟΠΚΕ.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος