Επικαιρότητα Κρήτη

Επιστρέφουν σταδιακά στα θρανία οι μαθητές του Ηρακλείου

Επιστρέφουν σταδιακά στα θρανία οι μαθητές του Ηρακλείου

Κλειστά μέχρι νεωτέρας σχολεία του Δ. Αρχανών Αστερουσίων – Δείτε ποια – Αναμένονται ανακοινώσεις και από τους υπόλοιπους δήμους

Οι μαθητές των σχολείων του Ηρακλείου επιστρέφουν σταδιακά στις τάξεις τους, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive δεν θα δοθεί παράταση στην αναστολή λειτουργίας των περισσότερων σχολικών μονάδων λόγω του σεισμού αλλά και των συνεχών δονήσεων που σημειώνονται από την περασμένη Δευτέρα.

Μεγάλο αγκάθι βέβαια αποτελούν τα σχολεία στον Δήμο Μινώα Πεδιάδος καθώς όπως είναι γνωστό τα περισσότερα κτήρια έχουν κριθεί ακατάλληλα. Όσο αφορά στους υπόλοιπους Δήμους, οι έλεγχοι τόσο από τις υπηρεσίες του όσο και από τις Κυριακές Υποδομές είναι συνεχείς. Ωστόσο, η συντριπτική πλειονότητα των σχολείων θα λειτουργήσουν κανονικά.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται στον Δήμο Ηρακλείου

Ως και αυτή την ώρα συνεχίζονται οι έλεγχοι στα σχολικά κτήρια του Δήμου Ηρακλείου. Συνολικά, έχουν ελεγχθεί 70 περιπτώσεις, εκ των οποίων οι 10 κρίθηκε σκόπιμο να ελεγχθούν και από το κλιμάκιο των Κτηριακών Υποδομών. Συνεπώς, ο Δήμος Ηρακλείου δεν θα ανακοινώσει τουλάχιστον πριν το βράδυ ή αύριο το πρωί ποια σχολεία θα λειτουργήσουν από Δευτέρα και ποια θα μείνουν ακόμα για λίγες ημέρες κλειστά.

Δήμος Αρχανών Αστερουσίων: Ποια σχολεία θα είναι κλειστά μέχρι νεωτέρας

Την παράταση αναστολής της λειτουργίας μέχρι νεωτέρας των κάτωθι σχολικών μονάδων ανακοίνωσε ο Δήμος Αρχανών-Αστερουσίων:

– Νηπιαγωγείο Αγ. Παρασκιών

– Δημοτικό Σχολείο Αγ. Παρασκιών

– Νηπιαγωγείο Τεφελίου

– Δημοτικό Σχολείο Τεφελίου

– Γυμνάσιο Τεφελίου

– 3 ο Νηπιαγωγείο Αρχανών

– Γυμνάσιο Μελεσών – Λύκειο Μελεσών

– Νηπιαγωγείο Μεταξοχωρίου

– Δημοτικό Σχολείο Μεταξοχωρίου