Ελλάδα Επικαιρότητα

Επίθεση με μολότοφ στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου: Αναζητά τη διαδρομή των δραστών η ΕΛ.ΑΣ.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας για την καταδρομική επίθεση που έκαναν άγνωστοι στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου, Ιωάννας Κλάπα, τα ξημερώματα.

Η επίθεση, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., σημειώθηκε περίπου 45 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, στου Παπάγου, με τους δράστες να πετούν μολότοφ στη σκοπιά που βρίσκεται έξω από το σπίτι της κυρίας Κλάπα.

Στόχος ο αστυνομικός;

Όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση, πιθανόν ο στόχος των αγνώστων να ήταν ο αστυνομικός φρουρός που βρίσκεται έξω από την οικία της προέδρου του Αρείου Πάγου.

«Ίσως ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα για τις εξελίξεις στο χώρο της Δικαισούνης ή ίσως ήταν στόχος ο αστυνομικός» τονίζουν αστυνομικές πηγές, μιλώντας στο in, υπογραμμίζοντας ότι η δεύτερη εκδοχή να είναι πιο πιθανή.

Οι αστυνομικοί που βρέθηκαν άμεσα στο σημείο προχώρησαν σε 9 προσαγωγές, ωστόσο όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς δεν προέκυψε κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο εναντίον τους.

«Εδώ φαίνεται ότι η επίθεση ήταν σε βάρος του αστυνομικού, ξεκαθαρίζω, και όχι σε βάρος της οικίας. Ουσιαστικά ο στόχος φαίνεται ότι είναι αστυνομικός. Δεν έγινε επίθεση σε βάρος της οικίας ή της προέδρου», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου και πρόσθεσε: «Η επίθεση έγινε καθαρά εις βάρος του αστυνομικού (…) Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν απλά ήθελαν να σκοτώσουν αυτοί οι άνθρωποι έναν αστυνομικό, να προκαλέσουν πανικό, να του προκαλέσουν τραύματα».

«Ήθελαν να τον κάψουν ζωντανό μέσα στο όχημα. Είναι καθαρά μια δολοφονική επίθεση σε βάρος του αστυνομικού», πρόσθεσε η κυρία Δημογλίδου.

Επίθεση με μολότοφ στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου

Στο νοσοκομείο ο φρουρός

Ο αστυνομικός που τραυματίστηκε από την έκρηξη της βόμβας μολότοφ που πέταξαν οι άγνωστοι νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο με εγκαύματα β’ βαθμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρει τραύματα στο χέρι και το πρόσωπο.

Όπως κατέθεσε στους συναδέλφους του, είδε ένα όχημα με τρεις επιβάτες να περνά από το σημείο, να σταματά και οι άγνωστοι να πετούν τις μολότοφ.

Ερευνούν τις κάμερες

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την εξιχνίαση της υπόθεσης, έχουν ήδη συγκεντρώσει αρκετό υλικό από τις κάμερες που βρίσκονται εξωτερικά της οικίας της προέδρου του Αρείου Πάγου και οι οποίες έχουν καταγράψει την πορεία του ΙΧ αυτοκινήτου.

Παράλληλα, θα αναζητήσουν υλικό από κατοικίες και επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή του Παπάγου, προκειμένου να επιχειρήσουν να συνθέσουν το δρομολόγιο των δραστών, αλλά και να βρουν περισσότερα στοιχεία για τους δράστες.

Μαρινάκης: Η Δικαιοσύνη δεν τρομοκρατείται

Την επίθεση με μολότοφ στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου καταδίκασε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την εγκληματική πράξη της επίθεσης με μολότοφ στο σπίτι της Προέδρου του Αρείου Πάγου από την οποία τραυματίστηκε και αστυνομικός», τόνισε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, συμπληρώνοντας ότι «η Δημοκρατία μας και οι πυλώνες της, όπως η Δικαιοσύνη και οι λειτουργοί της, δεν τρομοκρατούνται».

«Η άμεση σύλληψη των δραστών είναι απόλυτη προτεραιότητα των αρχών. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον αστυνομικό που τραυματίστηκε» πρόσθεσε ο κ. Μαρινάκης.

ΠΗΓΗ in.gr