Επικαιρότητα Κρήτη

Εσπασε το φράγμα των 3 εκατ. εμβολιασμών στη χώρα: Πλησιάζουν τις 180.000 στην Κρήτη

Νέα μαρτυρία για το γηροκομείο: «Βρήκα τον πατέρα μου με ανοιχτό κεφάλι!»

Ανοίγει το Μεγάλο Σάββατο η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα των 45 – 49 ετών

Oι αριθμοί των εμβολιασμών στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες έχουν εκτιναχθεί, έσπασαν μάλιστα το φράγμα των τριών εκατομμυρίων. Σύμφωνα με τα στοιχεία του emvolio.gov.gr μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη είχαν χορηγηθεί συνολικά σε όλη τη χώρα 3.141.908 δόσεις εμβολίου (α’ και β’ δόσης). Από την έναρξη της επιχείρησης “Ελευθερία” στην Κρήτη μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη είχαν χορηγηθεί συνολικά 179.327 δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού.

Ηράκλειο εμβολιασμοί

Χανιά εμβολιασμοί

Λασίθι εμβολιασμοί

ρέθυμνο εμβολιασμοί

Η επιχείρηση «Ελευθερία» συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς και το ποσοστό του πληθυσμού που έχει κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου ανέρχεται στο 8,5%. Οι ειδικοί εμφανίζονται αισιόδοξοι, καθώς το τείχος ανοσίας χτίζεται με ταχύτερους ρυθμούς.

Μεγάλη Παρασκευή σήμερα, με τους εμβολιασμούς να συνεχίζονται εντατικά. Η αυξημένη ζήτηση μάλιστα οδήγησε σε δημιουργία νέων εμβολιαστικών γραμμών. Μπροστάρηδες σε όλο αυτό το εγχείρημα οι νέοι που ανήκουν στις ηλικιακές κατηγορίες 30-39 και 40-44 κι οδηγούν πρόθυμα την κούρσα των εμβολιασμών με την συμμετοχή στο εμβολιαστικό πρόγραμμα να ξεπερνά τις προσδοκίες.

Από τη Μεγάλη Δευτέρα ως και χθες Μεγάλη Πέμπτη εμβολιάστηκαν 252.341 πολίτες. Μόνο το τελευταίο 24ωρο έγιναν 66.210 εμβολιασμοί. Σε μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα παρατηρήθηκαν ακόμη και εικόνες συνωστισμού εξαιτίας της μεγάλης ανταπόκρισης.

Το Μεγάλο Σάββατο ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό για την ηλικιακή ομάδα 45-49 ετών. Αυτή η ηλικιακή ομάδα θα μπορεί να λάβει δόσεις και των τριών εμβολίων που είναι διαθέσιμα στη χώρα μας.

Στις 5 Μαΐου στη μάχη του εμβολιασμού μπαίνει και το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson. Έως τα τέλη Ιουνίου, όποιος ενήλικος το επιθυμεί θα μπορεί να εμβολιαστεί.