Ενοπλες Συγκρούσεις Επικαιρότητα

Έτοιμοι για έφοδο στην αλ-Μπαμπ 10.000 ένοπλοι του FSA και Τούρκοι στρατιώτες – Το SDF πλησιάζει απο τα δυτικά!

ΚΡΙΣΙΜΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΜΥΡΑ: Η ISIS ΠΟΛΙΟΡΚΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ (ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ)

Στις παρυφές της πόλης αλ-Μπαμπ βρίσκονται οι δυνάμεις του FSA με την συνδρομή του τουρκικού Στρατού δήλωσε πριν από λίγη ώρα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου, αναφερόμενος στην επίθεση των δυνάμεων που μετέχουν στην επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» στην κατεχόμενη από το ISIS πόλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες για την επίθεση έχει έχει σχηματιστεί μια δύναμη από 7500 έως 8000 ενόπλους του FSA, 1000 με 1500 Τούρκους στρατιώτες, (άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για μέχρι και 2000) 40 πυροβόλα και 124 τεθωρακισμένα οχήματα κάθε είδους μεταξύ των οποίων και 30+ άρματα μάχης εκ των οποίων τα περισσότερα Leopard 2A4.

Άλλες πληροφορίες όμως, από την πλευρά της ISIS κάνουν λόγο για έως και 200 άρματα μάχης, αλλά προφανώς πρόκειται για άθροισμα Α/Κ συστημάτων πυροβολικού και αρμάτων μάχης, αν και υπερβολικό στον αριθμό.

Το μπαράζ πυροβολικού στην πόλη είναι έντονο αν και οι δυνάμεις της ISIS κατάφεραν να εξαπολύσουν μια τουλάχιστον επίθεση με εθελοντή αυτοκτονίας και όχημα VBIED εναντίον θέσεων του τουρκικού Στρατού ή του FSA προκαλώντας άγνωστες ακόμη απώλειες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι τουρκικές δυνάμεις έχουν εισέλθει στις βόρειες και τις ανατολικές συνοικίες της αλ-Μπαμπ με σφοδρές μάχες να διεξάγονται σε πολλά μέρη της πόλης αν και η τακτική της ISIS σε ανάλογες περιπτώσεις είναι η αποχώρηση από τις θέσεις που κατέχουν.

Με έγγραφο που διέρρευσε από τις υπηρεσίες ασφάλειας της Τουρκίας η ISIS ετοιμάζει πολλαπλά κτυπήματα εντός της Τουρκίας το Σαββατοκύριακο με παγιδευμένα οχήματα και για αυτό το λόγο οι τουρκικές υπηρεσίες ασφάλειας πραγματοποιούν όλη την ημέρα σήμερα αλλά και κατά τη διάρκεια του επόμενου διημέρου εκτεταμένες επιχειρήσεις σε 81 επαρχίες ή περιφέρειες της χώρας με πάνω από 40.000 προσωπικό.

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Συρία οι δυνάμεις του SDF πλησιάζουν την αλ-Μπαμπ από τα δυτικά κάτι που σημαίνει ότι εάν υπάρξει επαφή FSA και SDF θα ξεσπάσουν μάχες, μεταξύ των δύο αυτών ένοπλων σωμάτων και του τουρκικού Στρατού με την ISIS παρατηρητή!

Δυνάμεις του FSA προωθούνται προς την αλ-Μπαμπ

Η κατάσταση στην αλ-Μπαμπ

//www.youtube.com/watch?v=xcxKtgI8bLk

Εξαιρετικά επικίνδυνη η κατάσταση στην Παλμύρα

Στο άλλο μέτωπο της Παλμύρα οι δυνάμεις της ISIS συνεχίζουν την επίθεση που εξαπέλυσαν εχθές εναντίον των συριακών δυνάμεων στην Παλμύρα έχοντας φτάσει στα περίχωρα της πόλης. Οι δυνάμεις της ISIS δεν είναι μεγάλες αλλά η κατάρρευση της αμυντικής διάταξης των συριακών δυνάμεων προσκαλεί εύλογα ερωτηματικά για το επίπεδο των συριακών στρατευμάτων που βρίσκονται εκεί.

Σύμφωνα με ιστοσελίδες που πρόσκεινται στην οργάνωση οι νεκροί από τον συριακό Στρατό πλησιάζουν τους 100 ενώ επιβεβαιώθηκε και η κατάληψη των πετρελαιοπηγών της Jalal.

Βίντεο σοκ: Σύροι στρατιώτες τρέχουν για να γλιτώσουν απο την ISIS στην Παλμύρα
//www.youtube.com/watch?v=1LLdmlPwxUo
Βίντεο: άνδρες του ΡΚΚ σε επίθεση με Α/Τ πύραυλο εναντίον τουρκικού άρματος μάχης στην επαρχία Χακάρι
//twitter.com/Conflicts/status/807276793547853824