Ελληνοτουρκικά Επικαιρότητα

Έξαλλος ο Ερντογάν με τον Σταυρό στη Νέα Βύσσα Έβρου

Η στιγμή που γυναίκα ουρλιάζει «πεινάω» σε εστιατόριο και απειλεί να μαχαιρώσει την υπάλληλο

Σε κατάσταση πανικού βρίσκεται ο Τούρκος πρόεδρος ο οποίος βλέπει παντού φαντάσματα και εμμονές κατά της Ελλάδας. Eθεσε στη Μέρκελ ζήτημα κατά του τεράστιου σταυρού που τοποθετήθηκε στη Νέα Βύσσα Έβρου και ο οποίος φαίνεται από την Αδριανούπολη

Πριν λίγες ημέρες, ένας μεγάλος φωτεινός Σταυρός τοποθετήθηκε σε περίοπτη θέση στον περιβάλλοντα χώρο της Ιεράς Μονής Αγίας Σκέπης – Αγίας Παρασκευής Νέας Βύσσας στα ελληνοτουρκικά σύνορα και είναι ορατός στην Αδριανούπολη, αλλά και άλλες τουρκικές περιοχές.

Το γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των Τούρκων.

Μάλιστα οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο Ερντογάν έχει ήδη εκφράσει τη δυσαρεσκειά του στην Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Επιπλέον, αναμένεται να το θέσει και επισήμως στην Μέρκελ κατά την βιντεοδιάσκεψη με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Τσαρλς Μισέλ, αύριο Τρίτη πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 24-25 Σεπτεμβρίου.

Η διαμάχη για το γιγαντιαίο σταυρό έρχεται καθώς οι στρατιωτικές και πολιτικές εντάσεις σιγοβράζουν μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ Ελλάδα και Τουρκίας για αμφισβητούμενα εδάφη στην ανατολική Μεσόγειο. Η Γερμανία προσπάθησε να αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο στη σειρά.

Όπως καταλαβαίνουμε λοιπόν ξεκάθαρα, οι Τούρκοι θέτουν στο τραπέζι όλα τα ζητήματα. Αιγαίο, Α. Μεσόγειος, Κυπριακή ΑΟΖ και τώρα και ο Έβρος.